Το στοίχημα

το-στοίχημα-452786

Πλησιάζοντας προς την Κυριακή των εκλογών είναι πλέον πασιφανές ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και κυρίως οι δύο μονομάχοι έχουν επικεντρώσει την προσπάθειά τους στην προσέλευση του κόσμου στις κάλπες.

Λογικό, καθώς αυτό που προέχει είναι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Για διαφορετικούς λόγους φυσικά.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει πως με μεγαλύτερη συμμετοχή ενδεχομένως το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Η ΝΔ από την πλευρά της προσδοκά μέσα από τη δυναμική συμμετοχή των πολιτών να κατακτήσει μια νίκη αυτοδυναμίας, που θα της επιτρέψει την επομένη μέρα να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Η συμμετοχή επίσης αποτελεί στοίχημα και για τα μικρότερα κόμματα που προσπαθούν να διευρύνουν την εκλογική τους απήχηση με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Η αποχή λοιπόν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των εκλογών. Δεν θυμόμαστε άλλοτε εκλογές να έχουν γίνει στην καρδιά του καλοκαιριού.

Για αυτό και η πρόκληση – στοίχημα όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες είναι να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Ετσι μόνο μπορούν να αισθανθούν ότι με την ψήφο τους θα καθορίσουν όχι μόνο το δικό τους μέλλον, αλλά και της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου