ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας

στον-βόλο-ο-αλέξης-τσίπρας-466652

Τον Βόλο προγραμματίζει να επισκεφτεί εκτός απροόπτου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του.

Όπως έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καλά πληροφορημένες πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει εντάξει τη Μαγνησία στην ατζέντα των προεκλογικών του επισκέψεων για αυτό και έδωσε εντολή στο επιτελείο του, σε συνεργασία με την Κουμουνδούρου να προγραμματίσουν την επίσκεψή του. Εκτός απροόπτου ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Βόλο προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σημειώνεται πως στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε Καρδίτσα και Λάρισα, με τους επιτελείς του αυτή τη φορά να εισηγούνται την επίσκεψη στον Βόλο διόλου τυχαία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο Νομός Μαγνησίας, οπότε και ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τον Βόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αποδειχτεί γουρλίδικος καθώς το κυβερνών κόμμα είχε κερδίσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό και είχε εκλέξει τον Ιανουάριο 5 βουλευτές και τον Σεπτέμβριο 3 βουλευτές. Αντιθέτως στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία υπέστη εκλογική συντριβή αφού απώλεσε σημαντικές εκλογικές δυνάμεις. Ενδεικτικά αναφέρεται πως τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 40,28% στη Μαγνησία, τον Σεπτέμβριο του 2015 36,08% και τον Μάιο του 2019 στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν δεύτερο κόμμα με ποσοστό 23,96%.

B.K.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου