Η παροχολογία προεκλογικά βλάπτει

η-παροχολογία-προεκλογικά-βλάπτει-471079

Μία ακόμη εξαγγελία ότι θα εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων έκανε ο πρωθυπουργός από τα Δωδεκάνησα. Και βέβαια αναρωτιέται κανείς γιατί τώρα όλες αυτές οι εξαγγελίες και όχι νωρίτερα;

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το… πουγκί και μοιράζει αφειδώς απαλλαγές, νέες ρυθμίσεις, αναδρομικά, τάζει προσλήψεις στο δημόσιο, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες σαν πελάτες και γενικά παίζει τα… ρέστα του, έχοντας το βλέμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές αντί να συγκρατήσει την κυβερνητική παροχολογία, δυστυχώς την έχει εντείνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα προβλήματα της χώρας επιλύονται με μυαλό και δουλειά, όχι με τα… λόγια. Η πολιτική τού «δώστα όλα» και στο παρελθόν δεν βοήθησε. Γι’ αυτό και χρειάζονται λίγα λόγια και καλά. Ο άκρατος λαϊκισμός και η ακατάσχετη παροχολογία, που δυστυχώς έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία, μπορεί να αρέσουν σ’ ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος, μπορεί όμως ανά πάσα στιγμή να αποβούν καταστροφικές για τη σταθερότητα της οικονομίας.

Ηδη, οι περισσότεροι οίκοι αξιολόγησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Φοβούνται ότι οι αγορές δεν θα δουν με καλό μάτι το πισωγύρισμα, τιμωρώντας την Ελλάδα με υψηλά επιτόκια.

«Εχουμε μπει σε μια περίοδο, που αντί να δίνεται έμφαση στην οικονομία, δίνεται έμφαση στην παροχολογία. Οι πολιτικοί σε μια προεκλογική περίοδο θέλουν να μοιράσουν χρήμα, που αυτή την περίοδο δεν υπάρχει», σημείωσε με νόημα πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδ. Φέσσας προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να καταναλωθούν, αλλά υπάρχουν χρήματα που πρέπει να παραχθούν».

Μπορεί ο πρωθυπουργός να συνηθίζει να λέει ότι τον ενοχλεί ο όρος παροχολογία, όμως δυστυχώς έχει πέσει στην παγίδα μίας στρατηγικής, την οποία υποτίθεται ότι αποστρέφεται.

Το πρόσφατο όμως αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την κυβέρνησή του έδειξε πως οι πολίτες δεν είναι πλέον κουτόφραγκοι. Ούτε πείθονται με λίγα περισσότερα χρήματα στην τσέπη ενώπιον της κάλπης.

Η απόσταση που χωρίζει πλέον τον λαό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλη, που κατά τη γνώμη μας δεν καλύπτεται… με όσα μέτρα και αν εξαγγελθούν τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου