Η επόμενη μέρα της ευρωπαϊκής οικογένειας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-01, 18:28:54
Η επόμενη μέρα της ευρωπαϊκής οικογένειας

Η Αθήνα πρέπει να έρθει πιο κοντά στις Βρυξέλλες, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο 100% τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση

 

Οι προτάσεις, που έκανε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές, μπορεί να πέρασαν στα ψιλά, περιλαμβάνουν όμως σημαντικές πράγματι προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Μία επιστροφή που αποκτά ασφαλώς ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε εννιά χρόνια μετά από την ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία, εκτός όλων των άλλων δυσμενών επιπτώσεων που είχε στο εσωτερικό της χώρας, αποδυνάμωσε και ευρωπαϊκά την παρουσία της Ελλάδας. Η χώρα μας δυστυχώς στα ευρωπαϊκά φόρα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είχε παρουσία μόνο για να ζητήσει δανεικά ή για να ελεγχθεί αν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Για αυτό και η παρουσία της χώρας πρέπει, όπως επισημαίνει και ο ΣΕΒ, να βρει την ελληνική αντιπροσωπεία στα ευρωπαϊκά όργανα πιο ισχυρή και πιο μαχητική. Με συμμετοχή σε όλες τις κρίσιμες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, με τακτική επικοινωνία των ευρωβουλευτών μας με τους επιχειρηματικούς φορείς, με συντεταγμένες εθνικές θέσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που θα τεθούν και θα αποφασιστούν τα επόμενα 5 χρόνια. Από το νέο ΕΣΠΑ και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική έως την ενεργειακή ένωση, την ψηφιακή πολιτική και την ενοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας. Πρέπει να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη θέση της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Αθήνα πρέπει να έρθει πιο κοντά στις Βρυξέλλες, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο 100% τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ολοι προεκλογικά μιλούσαν για την ανάγκη η Ευρώπη να επαναπροσδιορίσει τη στάση της με μια άλλη πολιτική στην οικονομία, το περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος και ότι χρειάζονται περισσότερες πολιτικές ενοποίησης απέναντι στις δυνάμεις που ζητούν τη διάλυση της Ευρώπης. Αν αυτά τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα στη μετεκλογική Ευρώπη, τότε η ευρωπαϊκή οικογένεια μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=