ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ομφαλοσκόπηση;

ο-συριζα-σε-ομφαλοσκόπηση-490424

«Δεν προκαλεί έκπληξη» υποστήριζαν χθες στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα για τους ίδιους είναι αναμενόμενη, η όλο και συχνότερη μειωτική αναφορά από παραπολιτικές στήλες τοπικής εφημερίδας στο πρόσωπο του βουλευτή Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή.

Οπως σημειώνουν οι ίδιοι, το τελευταίο κρούσμα, στο οποίο πλέον περιλαμβάνεται επίσης με απαξιωτική αναφορά και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, δείχνει ότι μάλλον στόχος αυτών των δημοσιευμάτων είναι να ξεκαθαρίσει τον εσωτερικό χώρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αποφεύγοντας παράλληλα την αναζήτηση των πραγματικών αιτιών για τις παράλληλες εκλογικές ήττες και κυρίως στα δημοτικά. «Ανθρώπινο είναι» λένε τα συγκεκριμένα στελέχη να υπάρχει η επιλεκτική συμπεριφορά, καθώς ο υπεύθυνος τέτοιων «διαρροών» (που επισήμως το κόμμα τα διαψεύδει) ήταν και είναι καθημερινός συνομιλητής με τον συντάκτη της συγκεκριμένης παραπολιτικής στήλης. Πιθανότατα ο ίδιος έχει κρίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και άρα θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή τοπικά.

Για το τελευταίο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο Παπανάτσιου και Μπαλλής κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τον συνδυασμό του Ιάσονα Αποστολάκη, τα ίδια στελέχη λένε ότι πέρα από την αυτονόητη διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρξει και επίσημη θέση της παράταξης του κ. Αποστολάκη. Αν υιοθετούνται αυτές οι μειωτικές αναφορές, που σκοπό έχουν να πλήξουν κομματικά τους δύο βουλευτές, τότε, λένε τα ίδια τοπικά κομματικά στελέχη, μάλλον θα έχουμε την επιβεβαίωση της διαχρονικής γνωστής ρήσης για τον «ευεργετηθέντα αχάριστο», αν και πολλά δεν μπορούν να ειπωθούν σε δημόσιο λόγο.

Με κάτι τέτοιες πρακτικές φαίνεται δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει την ομφαλοσκόπηση μετά την ήττα στις εκλογές.

B.K.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου