ΤΟΠΙΚΑ

Βαρύ το κλίμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

βαρύ-το-κλίμα-στον-τοπικό-συριζα-494114

Αργότερα η αποτίμηση λαθών… προκειμένου να προλάβουν την εσωστρέφεια ενόψει της εθνικής αναμέτρησης

Βαρύ το κλίμα στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τετραπλή ήττα στη Μαγνησία σε ευρωεκλογές, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Βόλου. Η αποτίμηση ωστόσο του εκλογικού αποτελέσματος ως φαίνεται θα καθυστερήσει, καθώς η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών εκ των πραγμάτων υποχρεώνει τον κομματικό μηχανισμό να «επιστρατευθεί» για να δώσει τη μάχη.

«Υπάρχει ένας έντονος σκεπτικισμός και προβληματισμός ταυτόχρονα την επόμενη μέρα των εκλογών για τα αποτελέσματα, όμως αυτό που προέχει τώρα είναι η ανασύνταξη διότι εκ των πραγμάτων έχουν διαμορφωθεί άλλα πολιτικά δεδομένα», σημείωσε ο συντονιστής της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Βογιατζής, όταν του ζητήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει την εκλογική καθίζηση του κυβερνώντος κόμματος σ’ όλες τις κάλπες.

Ο ίδιος διαχώρισε τα αποτελέσματα ευρωεκλογών, με αυτά των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν διαφορετικά ποιοτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε το εκλογικό σώμα στην ευρωκάλπη, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Δήμο Βόλου αντίστοιχα.

Ο Κώστας Βογιατζής απέδωσε την επικράτηση του Κων. Αγοραστού από τον πρώτο γύρο έναντι του Ν. Τσιλιμίγκα που στηριζόταν από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην μετακίνηση σημαντικού τμήματος του εκλογικού σώματος «δεξιότερα», ενώ ανάλογη εξήγηση έδωσε και για τη συντριπτική νίκη του Αχ. Μπέου στον Δήμο Βόλου έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για την απόσταση… που χωρίζει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη με τον Ιάσονα Αποστολάκη, καθώς ένας στους δύο δεν τον ψήφισε στον Δήμο Βόλου, λέγοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία και αποτίμηση με καθαρό μυαλό για να καταγραφούν οι παράγοντες που επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το ερχόμενο Σάββατο, μία μέρα πριν από την Κυριακή του δεύτερου γύρου, θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά τα πολύ αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής, τόσο στον Δήμο Βόλου όσο και στις ευρωεκλογές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου