ΤΟΠΙΚΑ

Ελένη Καραγιάννη: «Μέρος μιας δυνατής συμμαχίας»

ελένη-καραγιάννη-μέρος-μιας-δυνατής-499134

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Μέρος μιας δυνατής συμμαχίας, της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών», στο πλευρό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, γίνεται η Ελένη Καραγιάννη. Η απόφασή της να συστρατευτεί με το ψηφοδέλτιο του «περιφερειάρχη των έργων» και να θέσει υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας ήταν μια συνειδητή επιλογή για την ίδια που όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θέλει να έχει «και λόγο και ρόλο για ένα καλύτερο αύριο».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κυρία Καραγιάννη, απευθείας στα «βαθιά» της αυτοδιοίκησης. Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού. Τι σας παρακίνησε;

Όταν είσαι πολίτης μιας κοινωνίας, είσαι και μέλος και μέρος της επιλογής της. Σε αυτή την επιλογή έχουμε όλοι, ρόλο και λόγο. Είναι επιλογή – και εύκολη – να είσαι στον καναπέ και να κρίνεις, είναι επιλογή – και είναι ευθύνη – να μπεις στα «βαθιά» και να προσθέσεις με τη δική σου θωριά, αυτό που θες για τον τόπο σου. Κι αυτό που εγώ ζητάω με την συμμετοχή μου, είναι να έχω λόγο και ρόλο σε ένα καλύτερο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μου για τους ανθρώπους του.

Και αυτό γίνεται πάντα με βήματα μπροστά, προσθέτοντας δυνάμεις. Αυτό καλώ να κάνουν όλοι και ειδικά τα νέα άτομα. Θες να εκφράσεις τον προβληματισμό σου ή την έγνοια σου για αλλαγή ή την άποψή σου για κάτι διαφορετικό; Συμφωνώ… Αλλά συμμετείχε, ενεργά, εξέφρασε τις απόψεις σου, και, δώσε το παρών. Με αφορά και μας αφορά το παρόν και για αυτό δηλώνω παρούσα. Και καλώ τον καθένα να συμμετέχει και να πει όχι σε λογικές αυταπάρνησης, και, να πει «ναι» στη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, και, αυτή είναι το… θέλω και το μπορώ!

Είστε μητέρα τριών παιδιών. Τι σκέφτεστε ότι θα μπορούσατε, μέσα από την εκλογή σας, να κάνετε για τα ίδια, όπως και για τα παιδιά όλων των Θεσσαλών;

Οτιδήποτε είναι δυνατό στη ζωή όταν έχεις ορισμένα βασικά στοιχεία: Σαφήνεια σχετικά με το τι θέλεις, ακριβή προγραμματισμό, γνώση να πάρεις αυτό που θες, να διαθέτεις την ικανότητα της προσαρμογής, την επιμονή στο στόχο και τέλος μια νοοτροπία που εκφράζεται από το “κάνε το να συμβεί”.

Αυτά όλα τα παραπάνω τα πρεσβεύει μια μητέρα, τα πρεσβεύει μια γυναίκα που δεν… κόλλησε σε αντιξοότητες και σε δυσκολίες και μπορεί να κοιτάζει αισιόδοξα την κάθε πρόκληση. Εμένα, λοιπόν, η δική μου ευθύνη είναι να προσθέτω στο καλύτερο που αξίζει για τον τόπο μας, με αυτή τη ματιά που ο καθένας από εμάς επιθυμεί να γίνει πράξη.

Η προεκλογική περίοδος βαίνει στο τέλος της. Ποιες οι εντυπώσεις σας από τον προεκλογικό αγώνα; Τι μηνύματα λάβατε από τους πολίτες;

Είναι μια πορεία που… λυπάμαι – θα σας πω – που δεν την είχα κάνει νωρίτερα. Έχω πάρει τόση αγάπη από τον κόσμο και έχω γνωρίσει όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους του τόπου μας που ένα ευχαριστώ μοιάζει πολύ λίγο… Όμως αυτή αγκαλιά με έβαλε στην συνθήκη να παλέψω για όλα αυτά που μας ενώνουν και αυτά είναι πολλά και σημαντικά.

Σε κάθε γωνιά, σε κάθε σταθμό που είχα, ξέρεις τι είναι οι πολίτες να σε κοιτούν κατάματα και να σου λένε αυτό που επιθυμούν και να μοιράζεσαι την ίδια συζήτηση, τον ίδιο διάλογο, την ίδια αγωνία για τον τόπο… Και να προχωράς εσύ γεμάτη με εμπειρίες και βίωμα και να προχωράς γεμάτη και δυνατή, καταγράφοντας, αποτυπώνοντας και κάνοντας την πρότασή τους λύση… Αυτό για μένα ήταν το σημείο αναφοράς μου, ο πολίτης και η ανθρώπινη σχέση όπου και εάν βρέθηκα και αυτό θα συνεχίζω να κάνω.

Γιατί με τον Κ. Αγοραστό; Τι σας οδήγησε στην απόφασή σας να συστρατευθείτε με τον συνδυασμό του;

Γιατί ο Κώστας Αγοραστός είναι εκείνος που υπηρετεί με έργα και με πράξεις τους πολίτες της Θεσσαλίας. Εκείνος που κατάφερε να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα παραγωγής έργου και ανάπτυξης. Εκείνος που κατάφερε να δώσει προοπτική και να ανοίξει νέους δρόμους. Για αυτό και συστρατεύομαι σε αυτή την προσπάθεια, γιατί στον τόπο μας, δεν αξίζει τίποτε λιγότερο από το καλύτερο.

Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη λέξη από το «μαζί». Στο «προχωράμε μαζί», λοιπόν, του Περιφερειάρχη μας δηλώνω δυναμικό παρών, και, καλώ και τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, να μας κρίνουν και να μας αξιολογήσουν. Πρέπει να κριθούμε και εκεί θα δείτε πως αξίζουμε όλοι μας να είμαστε μέρος μιας δυνατής συμμαχίας, μιας Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου