ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο Ξενοφών Γιάλβαλης

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-ξενοφών-γιάλβαλης-506897

Υπήρξε εμβληματική μορφή, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Αλιείας

Εφυγε από τη ζωή ο Ξενοφών Γιάλβαλης. Ο άνθρωπος που αποτέλεσε για περισσότερα από σαράντα χρόνια μία εμβληματική μορφή στον κλάδο της αλιείας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Αλιείας, τον οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 93 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και σ’ όσους τον γνώριζαν.

Ο Ξενοφών Γιάλβαλης, ο οποίος παλαιότερα αρθρογραφούσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκφράζοντας κάθε φορά τις αγωνίες του κλάδου του, ήταν ένα από τα εκατοντάδες εργαζόμενα παιδιά, που φοίτησαν στη Νυχτερινή Σχολή.

Το Μάρτιο του 2018 με αφορμή την αναγόρευση του Αλέξανδρου Μέρου ως μέγα ευεργέτη από τη Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού, ο Ξενοφών Γιάλβαλης γύρισε το «ρολόι» της ζωής του πίσω για να θυμηθεί τη γνωριμία του με τον Αλ. Μέρο και το πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του ώστε ο ίδιος να μορφωθεί στη Νυχτερινή Σχολή και αργότερα να πετύχει επαγγελματικά.

«Ο,τι είμαι σήμερα το χρωστώ στον Αλέξανδρο Μέρο» είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τότε έμπλεος συγκίνησης. Το περασμένο Σάββατο φίλοι, συγγενείς και πρώην συνάδελφοί του τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία με οδύνη.

Παρά τα 93 του χρόνια είχε το κουράγιο να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο και να αναδεικνύει τα προβλήματα των ιδιοκτητών σκαφών αλιείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου