ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για νέο επιχειρηματικό πάρκο

πρόταση-για-νέο-επιχειρηματικό-πάρκο-506949

Σύσκεψη των επιχειρήσεων της Β’ ΒΙΠΕ παρουσία του αν. υπουργού Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα

Τη βεβαιότητα ότι οι νέες ρυθμίσεις, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στα επιχειρηματικά πάρκα και στην απλοποίηση διαδικασιών που εμπόδιζαν την οργάνωσή τους εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας από τη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Ο υπουργός ήταν προσκεκλημένος να παραστεί σε σύσκεψη επιχειρηματιών. Αντικείμενο της σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος, ιδιοκτήτης της γνωστής μεταφορικής εταιρείας «Αφοί Ντελόπουλοι», η σύσταση επιχειρηματικού πάρκου στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, κατ’ αντιστοιχία της Α’ ΒΙΠΕ το οποίο λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια.

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε θα επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα που κρατούσαν τις επιχειρήσεις μακριά από τους οργανωμένους χώρους υποδοχής και γιγάντωσαν τις άναρχες βιομηχανικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, όπως είπε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της άναρχης βιομηχανικής δόμησης στα Οινόφυτα.

«Ο αναπτυξιακός και φιλοεπενδυτικός χαρακτήρας των νέων ρυθμίσεων αναγνωρίστηκε μέσω ανακοινώσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολλές προτάσεις των οποίων ενσωματώθηκαν στο νέο πλαίσιο», σημείωσε επίσης και ο ίδιος και δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στα διοικητικά όρια της Β’ ΒΙΠΕ.

Ο ίδιος έκανε επίσης ειδική αναφορά στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο που είναι στα Οινόφυτα, υπογραμμίζοντας πως η εξυγίανσή του σηματοδοτεί και τη γενικότερη στόχευση των πρωτοβουλιών του υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, που στόχο έχουν την ενθάρρυνση της συγκέντρωσης των βιομηχανικών δραστηριοτήτων σε οργανωμένες, χωροθετημένες περιοχές όπου θα αναπτύσσονται οικονομίες κλίμακας για τις επιχειρήσεις με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

«Οι νέες ρυθμίσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη βιομηχανία και την εφοδιαστική αλυσίδα. Η απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και ανάπτυξη δραστηριοτήτων εντός επιχειρηματικών πάρκων έδωσε ήδη απάντηση σε χρονίζοντα προβλήματα των επιχειρήσεων με τους φορείς των οποίων έγινε σε βάθος διαβούλευση. Οι νέες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει καταγραφές των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων και τις μελέτες ανάπτυξης βιομηχανικών πάρκων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας θα δημιουργήσουν μεσοπρόθεσμα μια νέα εικόνα συνολικά για την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα», πρόσθεσε ο αν. υπουργός.

Καλωσορίζοντας τον αν. υπουργό στη Β’ ΒΙΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπουργός της κυβέρνησης επισκέπτεται τη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου και προχώρησε στην υποβολή προτάσεων για τη βελτίωσή της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου