Παρωχημένες πολιτικές τακτικές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-16, 18:33:42
Παρωχημένες πολιτικές τακτικές

Δεν περιμένουν τον κ. Τσακαλώτο να πιστοποιήσει ότι τους επιστρέφει ψίχουλα. Και μάλιστα προεκλογικά, με απώτερο στόχο να συγκρατηθεί η διαφορά και να κλείσει η ψαλίδα, διότι αυτό είναι που προέχει

 

«Το πακέτο και κοστολογημένο δίνει κάτι σε όλους τους ανθρώπους και στα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και στους αποκλεισμένους», είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών.

Ε, αφού το είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έτσι θα είναι… μονολογούσαν χθες συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες της εστίασης, που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τον ΦΠΑ και άλλες τόσες κοινωνικές ομάδες, που ακούν τον υπουργό Οικονομικών να επαίρεται επειδή η κυβέρνηση δίνει πίσω κάτι… από τα πολλά που τους πήρε.

Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Με το τρίτο μνημόνιο, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα μέτρα που περιλαμβάνει και ακόμη υλοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αφαιρέσει από την αγορά και κατ’ επέκταση από τα νοικοκυριά εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι των 250 και 500 ευρώ, οι άνεργοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στην τσέπη τους και στην καθημερινότητα των οικογενειών τους. Δεν περιμένουν τον κ. Τσακαλώτο να πιστοποιήσει ότι τους επιστρέφει ψίχουλα. Και μάλιστα προεκλογικά, με απώτερο στόχο να συγκρατηθεί η διαφορά και να κλείσει η ψαλίδα, διότι αυτό είναι που προέχει. Οχι η ουσιαστική στήριξη των πολιτών. Εκείνοι στη μεγάλη τους πλειονότητα έχουν οδηγηθεί στη φτωχοποίηση και αυτό εν μέρει βολεύει την κυβέρνηση. Για να μπορεί να μοιράζει προσωρινά επιδόματα, να κρατά εγκλωβισμένους τους πολίτες στη φτώχεια και τη μιζέρια, αντί να συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών για τη ζωή τους.

Καμιά φαντασία, όπως διάβαζα κάπου, και καμιά πρωτοτυπία στην κυβέρνηση. Πρώτα υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, εφάρμοσε πιστά όλα τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονταν σ’ αυτό και τώρα προχωρά ακάθεκτη στην πεπατημένη των προεκλογικών παροχών, μοιράζοντας σταγόνες από τα πλεονάσματα των αιματηρών θυσιών, που έκαναν οι Ελληνες όλα αυτά τα χρόνια.

Θα υπήρχε ένας λόγος για να αποτιμήσει κανείς θετικά αυτές τις εξαγγελίες, αν οι παροχές ήταν κάτι περισσότερο από ένα ακόμη προεκλογικό τέχνασμα και αν τελικά κάλυπταν, που δεν το κάνουν, στοιχειωδώς τις απώλειες που υπέστη ο ελληνικός λαός με την πολιτική των μνημονίων και των μέτρων. Αλλά πάνω από όλα εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον ήταν αν αυτές οι παροχές σήμαιναν την έναρξη μιας άλλης πολιτικής. Δυστυχώς, στην παρούσα χρονική συγκυρία, ακόμη και αν υπάρχει η πρόθεση, η κυβέρνηση δεν γίνεται πιστευτή.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=