Τα καμπανάκια συνεχίζουν να ηχούν

τα-καμπανάκια-συνεχίζουν-να-ηχούν-510542

Αλλο να βελτιώνονται οι αριθμοί και να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και άλλο μαζί με τα νούμερα να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιοποίησε χθες το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την πορεία της οικονομίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες, που σπεύδει η κυβέρνηση να καλλιεργήσει το τελευταίο διάστημα πως μετά την έξοδο από τα μνημόνια η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Οι 571.000 εργαζόμενοι που αμείβονταν το 2018 με αποδοχές κάτω από 500 ευρώ και τα 251.000 άτομα με αποδοχές κάτω των 250 ευρώ συνθέτουν το πιο εφιαλτικό σκηνικό στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι ουσιαστικά δουλεύουν για να δουλεύουν, αφού οι συγκεκριμένες αποδοχές, φαντάζομαι σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι, δεν φτάνουν όχι για να ζήσουν, αλλά ούτε για να έχουν το δικαίωμα να γυρίσουν το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού τους για να μπορούν να διαμείνουν.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα δύο στοιχεία που συνιστούν τη ζοφερή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού στην εποχή μετά μνημονίων, διότι και τα υπόλοιπα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ συνιστούν κόλαφο για την οικονομία.

Ακόμη και εκείνοι που πληρώνονται με περισσότερα χρήματα βιοπορίζονται πλέον με μεγάλη δυσκολία, ενώ αδυνατούν οι περισσότεροι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο σύνολό τους. Κάνουν οικονομία ακόμη και στις αγορές βασικών αγαθών, διότι δεν υπάρχει το ανάλογο εισόδημα να υποστηρίξει τη διαβίωσή τους. Με τέτοιες συνθήκες, όπως αυτές που περιγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση, ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει ανάκαμψη.

Εχει επισημανθεί πολλές φορές. Αλλο να βελτιώνονται οι αριθμοί και να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και άλλο μαζί με τα νούμερα να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών. Οι επιπτώσεις των θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός επηρεάζουν ακόμη δραστικά την καθημερινότητά του, διότι οι ευεργετικές πολιτικές που θα μπορούσαν να στηρίξουν πραγματικά εξαντλούνται μόνο σε επιδόματα και μισές συντάξεις, που το μόνο που παρέχουν είναι «προεκλογικές ανάσες» στην κυβέρνηση και τίποτα παραπάνω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου