ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Βλιώρας: Συνεχίζουμε για δεύτερη δημιουργική θητεία

γιώργος-βλιώρας-συνεχίζουμε-για-δεύτ-512244

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ανοίγει τα χαρτιά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου αποτιμά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη θητεία του, μιλά για την επόμενη μέρα και δηλώνει αισιόδοξος ότι η νίκη της «Νέας Εποχής – Νέας Δυναμικής» θα σφραγιστεί, γιατί οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο που έχει γίνει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οδεύοντας στην ολοκλήρωση της θητείας της δημοτικής αρχής, για ποιες από τις πολιτικές, που ασκήθηκαν με τη συμμετοχή σας, αισθάνεστε δικαιωμένος;

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς μου τη διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου από τη θέση προέδρου του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια των 52 μηνών της θητείας μου, υπηρετώντας την πολιτική μας σε σχέση με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση, ξεχωρίζω ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή μας στην εξυγίανση του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Βόλου και τη λειτουργία του Μουσείου της Πόλης, την επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικών mega events, τον σχεδιασμό και υλοποίηση του προγράμματος ανάδειξης του Βόλου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού της περιόδου των Χριστουγέννων με το πρόγραμμα «Ο Βόλος μας Μαγεύει».

Σχετικά με τον χώρο του πολιτισμού, το ότι κατορθώσαμε να «σβήσουμε» τις παθογένειες του παρελθόντος και να μετατρέψουμε το Δημοτικό Ωδείο στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης, σημειώνοντας ρεκόρ αριθμού σπουδαστών, μείωση εξόδων και εργασιακή ειρήνη, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας, θεωρώ ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Παράλληλα, διευθετήσαμε χρόνια ζητήματα εργαζομένων, εκμεταλλευόμενοι κάθε νομοθεσία που βελτίωνε την εργασιακή σχέση πολυάριθμου προσωπικού με τον Οργανισμό, περισσότερες από 52 συμβάσεις μερικής απασχόλησης μετετράπησαν σε πλήρους απασχόλησης, ελευθερώνοντας τους αντίστοιχους υπαλλήλους από συνθήκες εργασιακής «ομηρίας».

Θεωρείτε ότι το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και το δικό σας προσωπικά, θα επιβραβευθεί από τους δημότες της πόλης στις εκλογές της 26ης Μαΐου;

Από πλευράς μας πράξαμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινής ζωής και να τεθούν βάσεις για τοπική οικονομική ανάπτυξη. Συνδυάσαμε δε κάθε μας δράση με στόχο όχι μόνο την οικονομική ευημερία, αλλά την εν γένει ανθρώπινη ανάπτυξη, προσπαθώντας να «ανακουφίσουμε» τις αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Εκπαίδευσης από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ εκμεταλλευθήκαμε κάθε ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση που επέτρεψε τη μέγιστη κατά το δυνατό αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς μας σταθμούς. Διοργανώσαμε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων άνευ αντιτίμου εισιτηρίου, ανοίξαμε την πολιτιστική μας παραγωγή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και προσφέραμε ψυχαγωγία στον μεγαλύτερο αριθμό δημοτών και επισκεπτών της πόλης. Συνεργαστήκαμε παράλληλα με κάθε φορέα πολιτισμού, συλλόγους, υποστηρίζοντας και προβάλλοντας το έργο τους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Ταυτόχρονα, βγάλαμε από το τέλμα και ξεκινήσαμε το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο λειτουργικό και σύγχρονο θα παραδώσουμε σύντομα στους δημότες. Την ίδια πολιτική ακολουθήσαμε και με τους αθλητικούς συλλόγους, διαθέσαμε χώρους και υποδομές για να αναπτυχθεί η δράση τους και να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων κυρίως παιδιών που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών που αναλάβαμε, θεωρώ ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη θετικών αποτελεσμάτων για περισσότερα από τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι δημότες της πόλης νομίζω ότι έχουν σημειώσει τις ενέργειες αυτές και θα μας εμπιστευθούν για μία δεύτερη, ακόμη πιο δημιουργική θητεία. Για τη δική μου εκλογή είμαι αρκετά αισιόδοξος, καθώς συμμετέχω σε ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο με πολλούς και αξιόλογους συνυποψήφιους, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στον συνδυασμό μας.

Χαρακτηρίζεστε ως το «δεξί χέρι» του δημάρχου στη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και για το σύνολο του εορταστικού πνεύματος, που η δημοτική σας αρχή καθιέρωσε πλέον στην πόλη μας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη συγκεκριμένη εμπειρία;

Αρχικά, η εκπληκτική ιδέα του δημάρχου να αναδείξει τον Βόλο ως κορυφαίο προορισμό για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά φάνταζε ως ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε. Ξεκινώντας όμως από το 2014 να υλοποιούμε το σχέδιό του, αντιληφθήκαμε την άμεση απήχησή του στην τοπική κοινωνία και την ανταπόκριση εκτός Βόλου, μοιραστήκαμε τον ενθουσιασμό του Αχιλλέα Μπέου και με σκληρή δουλειά, συνέπεια και επιμονή κατορθώσαμε εντός τεσσάρων ετών να ολοκληρώσουμε ένα όραμα, που προσφέρει χαρά και αισιοδοξία στους δημότες της πόλης και τους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα. Για την επόμενη θητεία μας στόχο αποτελεί η έλξη τουριστικού κοινού και από τον ευρωπαϊκό χώρο και όπως έχουμε αποδείξει τους στόχους μας τους επιτυγχάνουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου