ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καρατζαφέρης: «Ο ευρωσκεπτικισμός θα κάνει ό,τι θέλει την Ευρώπη»

γ-καρατζαφέρης-ο-ευρωσκεπτικισμός-θ-512325

Τον Βόλο επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και κατόπιν μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Ο κ. Καρατζαφέρης στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε κυρίως στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στις προτεραιότητες των ευρωσκεπτικιστών τους οποίους εκπροσωπεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι ευρωεκλογές δεν γίνονται αντιληπτές από πολίτες. Κάποιοι επέλεξαν σιωπηρές εκλογές γιατί δεν έχουν επιχειρήματα και θέσεις. Το σύνολο κομμάτων εντός συνταγματικού τόξου ανήκουν στον μαμωνά της Μέρκελ. Η Μέρκελ εξουσιάζει ΝΔ και Τσίπρα. Το ΚΙΝΑΛ δεν αντιδρά, το ίδιο και ο Θεοδωράκης που έμεινε στην ιστορία λέγοντας πως πρέπει να δίνουμε ό,τι μας ζητήσουν οι Γερμανοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κάνοντας λόγο για «τσανάκια του μερκελισμού».

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος που είναι συνεργάτης του Φάρατζ και του Σαλβίνι και προέβλεψε πως στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα εκλεγούν τουλάχιστον 200 ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές.

«Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε στην Ευρώπη. Θα επιδιώξω να γίνω αντιπρόεδρος των ευρωσκεπτικιστών. Θα επιδιώξω να επιστραφεί το Ταμείο στη χώρα. Δεν είναι δυνατόν η ακίνητη περιουσία της χώρας να έχει παραχωρηθεί για 99 χρόνια στους ξένους. Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν ένα δικό τους διακύβευμα που είναι για το αν θα ζήσουμε καλύτερα ή όχι. Εάν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από αυτή την Ευρώπη που έχουμε και η ζωή μας εξαρτάται από τι θα αποφασίσει η Ευρώπη. Εάν ο κόσμος είναι καλά δεν έχουν λόγο να μας ψηφίσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επίσης στα εθνικά θέματα υπογραμμίζοντας πως σήμερα «δεν έχουμε εθνική κυριαρχία», ενώ υποστήριξε πως σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο. Απαντώντας τέλος σ’ όσους τον κατηγορούν ότι έχει ταυτιστεί με τους ναζιστές και τους ακροδεξιούς της Ευρώπης, σημείωσε πως «αν με χαρακτηρίζουν ακροδεξιό γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, την εκκλησία και την οικογένεια, καλώς το κάνουν. Κουμουνιστή δεν θέλω να με πούνε».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου