ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Σπυράκη: «Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις»

μαρία-σπυράκη-θα-ενθαρρύνουμε-τις-επ-515332

Επαφές με την «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικής κοινότητας στη Μαγνησία είχε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, παρουσία του βουλευτή του κόμματος Χρ. Μπουκώρου

«Θα είμαστε μια κυβέρνηση που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» διαβεβαίωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια Μαρία Σπυράκη τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στον Βόλο.

Η Μαρία Σπυράκη συναντήθηκε με την «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικής κοινότητας της Μαγνησίας, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου και είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και για τις βέλτιστες πρακτικές που μπορεί αν τις αξιοποιήσουν να συμβάλλουν ώστε οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

«Ευκαιρίες για δουλειές και ανάπτυξη δημιουργούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό της, ακούγοντας τους επιχειρηματίες να μιλούν για τα προβλήματά τους, για τις επιπτώσεις που έχουν στην επιχειρηματικότητα η υψηλή φορολογία αλλά και η γραφειοκρατία.

«Αυτό που με απασχολεί είναι τα εμπόδια που βρίσκει η ανάπτυξη στη Μαγνησία όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας» ανέφερε η ίδια στους επιχειρηματίες. «Η απάντηση είναι μία, οι υπέρογκες εισφορές και η δυσβάστακτη φορολογία. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα υπέρ της επιχειρηματικότητας. Οι δυνατότητες της Μαγνησίας είναι πολυσχιδείς και αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τη βαριά βιομηχανία και τον τουρισμό και τις μεταφορές», συνέχισε η ίδια και ευχαρίστησε τον βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο για τη δυνατότητα που της έδωσε να συζητήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας στη Μαγνησία για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν για να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, όπως είπε.

Η κ. Σπυράκη επίσης συμμεριζόμενη την ανησυχία των επιχειρηματιών κυρίως για την υπερφορολόγηση και την άπνοια επενδύσεων, αφού επισήμανε πως η δυσβάστακτη φορολογία δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της οικονομίας, έσπευσε να υπογραμμίσει πως η ΝΔ, όπως έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις που θα δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις.

Δεσμεύτηκε δε πως σε ό,τι την αφορά θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε «να βρούμε εκείνες τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος της Μαγνησίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τα μέτρα… Τσίπρα Λίγο αργότερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και όλο το προσωπικό.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο πακέτο μέτρων Τσίπρα, η ίδια ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας μπορεί αν υπόσχεται ό,τι θέλει, αλλά ξέρει ότι το αργότερο τον Οκτώβριο δεν θα είναι πρωθυπουργός. Μέχρι τότε όμως είναι προφανές ότι έχει αφαιρέσει από την αγορά 10 δισ. ευρώ και επιχειρεί να επιστρέψει το 1 δισ.… κουτσουρεμένο και με δόσεις. Του λείπει το σχέδιο για να υποστηρίξει όμως την επιχειρηματικότητα, τις νέες θέσεις εργασίας, τις κοινωνικές πολιτικές που χρειάζονται οι πολίτες που έχουν ανάγκες».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στην Ευρωβουλή, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τέλος στις εθνικές εκλογές.

«Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, από τις δουλειές μέχρι την ασφάλεια στις γειτονιές και από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας μέχρι τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού περιβάλλοντος για μεγάλες και μικρές επενδύσεις, ξένες και εγχώριες» τόνισε και είπε πως οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού και τη ΝΔ ως πρώτη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου