ΤΟΠΙΚΑ

«Στις εκλογές θα βγει γαλάζιος καπνός»

στις-εκλογές-θα-βγει-γαλάζιος-καπνός-517020

Τόνισε από το Βόλο η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και θα κερδίσει και τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές και επίσης περιφερειακές, δημοτικές και εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, εξέφρασε από τον Βόλο χθες η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια Ελίζα Βόζεμπεργκ, που μίλησε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και της ΟΝΝΕΔ Βόλου.

«Το ηχηρό μήνυμα και από τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς είναι ότι θα βγει γαλάζιος καπνός. Θα είναι πολύ ισχυρό το μήνυμα, κόλαφος και καταδίκη, μια μεγάλη αποδοκιμασία της χειρότερης κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνεχίζοντας μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών ανέφερε:

«Είναι περισσότερο πολιτικές από κάθε άλλη φορά αυτές οι εκλογές. Το μήνυμα που πρέπει να βγει είναι η ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής. Η αποχή εκθέτει τον Ελληνα και την Ελληνίδα. Έχουν ευθύνη οι πολιτικοί για το γεγονός ότι απομάκρυναν τους πολίτες από την πολιτική και τους πολιτικούς, έχουμε ευθύνη για αυτό που λένε, όλοι ίδιοι είμαστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ.

Η ίδια ανέδειξε και την ανάγκη να ψηφιστούν και γυναίκες στο ευρωκοινοβούλιο παρατηρώντας πως η γυναίκα υποεκπροσωπείται ως φύλο σε όλα τα φόρα.

«Στην πατρίδα μας ευτυχώς ψηφίζονται οι γυναίκες. Πρέπει να δούμε που υστερούμε, που φταίμε εμείς οι γυναίκες και να δώσουμε κάποιες προτάσεις, που ενδεχομένως να είναι ενδιαφέρουσες» ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ.

Μιλώντας για την Ευρώπη ανέφερε πως σήμερα η ΕΕ οφείλει να εγγυηθεί τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. «Να προστατεύσει τη μεσαία τάξη εξασφαλίζοντας ανάπτυξη, εργασία, αγοραστική δύναμη, ασφάλεια, ευημερία. Να ενισχύσει τη δημοκρατία, το κεκτημένο του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας των αδυνάμων. Να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη ηγεσίας που θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τα κοινά» όπως είπε.

Τέλος σχολιάζοντας τις προεκλογικές παροχές της Κυβέρνησης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας ακόμη μια φορά ξέφυγε από τις αυταπάτες του 2015, δανείστηκε κάποιες ψευδείς υποσχέσεις και επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια στον διχασμό, αποφεύγοντας ακόμη και το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής» και χαρακτήρισε κατάπτυστη τη συμφωνία των Πρεσπών, προβλέποντας πως οι Ελληνες «δύο πράγματα δεν θα συγχωρέσουν σε αυτήν την κυβέρνηση: Το ένα είναι η συμφωνία των Πρεσπών, με τον τρόπο που έγινε και υπεγράφη και με τον τρόπο που προωθείται και το δεύτερο είναι οι 125 νεκροί στο Μάτι και στη Μάνδρα, δεν ακούσαμε μία «συγγνώμη», δεν είδαμε μία παραίτηση, μια ουσιαστική ανάληψη ευθυνών».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου