ΤΟΠΙΚΑ

Χρύσα Τσαγανού Βασιλικού: «Νιώθω έτοιμη να βοηθήσω τον τόπο μου»

χρύσα-τσαγανού-βασιλικού-νιώθω-έτοι-525252

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» του Ν. Τσιλιμίγκα «αποκαλύπτεται» στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Αν κάποιος έλεγε στη Χρύσα Τσαγανού πριν από έναν χρόνο ότι σήμερα θα ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον γνωστό καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, το πιθανότερο ήταν να το απέκλειε.

Και όμως όλα προς τα εκεί οδηγούσαν, αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα κατέχει τη θέση της γενικής γραμματέως στον Δήμο Αλμυρού, έχει προηγουμένως θητεύσει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στη θέση προϊσταμένης επιθεωρήτριας και προϊσταμένης του Περιφερειακού Γραφείου Λάρισας του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., με ελεγκτική αρμοδιότητα όλο τον δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Παράλληλα έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με ειδικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές που σχετίζονται αποκλειστικά με την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ επίσης φοιτά στη Νομική του Α.Π.Θ.

«Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» σκέφτηκε ο Νίκος Τσιλιμίγκας, που έκανε την προσωπική επιλογή να την προτείνει ως υποψήφια. Για την ίδια η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ήταν συνειδητή επιλογή. Εχει ριχθεί στη μάχη της εκλογικής αναμέτρησης με αυτοπεποίθηση και πίστη σ’ αυτό που κάνει, όπως τονίζει σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η πρώτη απορία που έχω είναι γιατί θέλησες να ασχοληθείς με την πολιτική και δη τώρα στις περιφερειακές εκλογές;

Καταρχήν ήταν τιμητική για μένα η πρόταση του Νίκου Τσιλιμίγκα. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ, απαλλαγμένος από εξουσιολαγνεία και με έντονη τη διάθεση της προσφοράς. Δεν θα έμπαινα όμως ποτέ στα κοινά μόνο για αυτό. Αποφάσισα να ασχοληθώ, γιατί αισθάνθηκα ότι είμαι πλέον έτοιμη να προσφέρω τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα για να βοηθήσω τον τόπο μου.

Στην πραγματικότητα δέχτηκα να συμμετέχω από αίσθημα ευθύνης και ανάγκη. Ανάγκη δική μου να προσφέρω στο κοινό καλό και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο και αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Εχουμε την υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας να δώσουμε τη μάχη για να εκπληρωθούν στόχοι, που σήμερα παραμένουν ανεκπλήρωτοι.

Πιστεύεις ότι αρκεί αυτή η εσωτερική ανάγκη, ώστε το ταξίδι να ολοκληρωθεί και να επιτευχθεί ο στόχος;

Ναι, γιατί είμαι πεπεισμένη πως οι πολίτες πλέον μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοι μπορούν να είναι χρήσιμοι και να κάνουν τη διαφορά. Οχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που θα καταστήσουν τη Μαγνησία, αλλά και τη Θεσσαλία ολόκληρη πυλώνα ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Η γνώση είναι δύναμη και εμένα μου δίνει τεράστια δύναμη το γεγονός ότι γνωρίζω τον χώρο της αυτοδιοίκησης τόσο καλά, που την επόμενη μέρα θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε χωρίς καμιά καθυστέρηση το πρόγραμμά μας.

Επίσης, έχω μάθει στη ζωή μου να δουλεύω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω.

Ποια είναι η επιθυμία σου για τη Θεσσαλία;

Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θεωρώ πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να τα αξιοποιήσει, με έναν τρόπο που θα προάγει την ισόρροπη ανάπτυξη και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, ώστε να μην υπάρχουν οι σημερινές ανισότητες.

Πιστεύω απόλυτα στη δύναμη που δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση στον θεσμό της Ευρώπης των Περιφερειών, θα ήθελα να δω τη Θεσσαλία να αλλάζει και να διαφοροποιείται από τις άλλες περιφέρειες. Να φύγουμε μπροστά, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία που μας δίνεται και όπου δεν υπάρχει να τη δημιουργήσουμε.

Το γεγονός ότι μεγάλωσες σε ένα σπίτι με έναν πατέρα (Κώστας Τσαγανός) έντονα πολιτικοποιημένο στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης έχει επηρεάσει τον τρόπο, που αντιλαμβάνεσαι και αντιμετωπίζεις τα πράγματα;

Ο πατέρας μου, ο Κώστας Τσαγανός, με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του, υπήρξε μια εμβληματική μορφή, που εμένα από μικρό παιδί σαφώς με έχει επηρεάσει, μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τη σημασία που έχει όχι απλώς να προσφέρεις στα κοινά, αλλά να δίνεσαι ανιδιοτελώς για να πετύχεις όσα πιστεύεις.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, όπου τα πάντα ήταν δυνατά, όπου η πολιτική ήταν κυρίαρχη, έστω και αντίζηλός μας για τις ώρες που θα θέλαμε να έχουμε κοντά μας τον πατέρα μου, αλλά η περηφάνια που νιώθω, όταν ακούω τόσα χρόνια μετά που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, να μιλούν για το έργο του στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στο καταναλωτικό κίνημα, το πάθος του και η αυταπάρνησή του, με παθιάζουν να συνεχίσω την πορεία, τους αγώνες, αφήνοντας κι εγώ μια παρακαταθήκη προς το κοινό καλό.

Υπάρχει μία φράση που σε ακολουθεί;

Πολέμα… Αυτή η φράση με χαρακτηρίζει, γιατί έχω μάθει από μικρή να πολεμώ, να αγωνίζομαι, να διεκδικώ και να μην παραιτούμαι, ακόμα κι αν κάτι φαίνεται αδύνατο, ακόμα κι όταν όλα είναι αντίξοα και αρνητικά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου