Δεν υπάρχει αντοχή για άλλες παράπλευρες απώλειες

δεν-υπάρχει-αντοχή-για-άλλες-παράπλευ-525557

Μπορεί να ακούγεται μονότονο ως διαπίστωση ότι οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν έχουν να πληρώσουν, είναι όμως η πραγματικότητα. Χωρίς φτιασιδώματα και πολιτικό μακιγιάζ σαν αυτό που περνούν… οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός στους λόγους τους στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που μπαίνει στην τελική ευθεία για ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Οι Ελληνες έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν έχουν να πληρώσουν άλλους φόρους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργήσει προ κρίσης. Κάθε φορά που βγαίνουν και νέα στοιχεία από τους αρμόδιους οργανισμούς είναι ακόμη χειρότερα, καθώς αποδεικνύεται ότι μήνα με τον μήνα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, αφού αυξάνονται δραματικά όσοι «ανοίγουν μέτωπο» με τα δημόσια ταμεία.

Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο θα πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε. Και δεν είναι υπερβολή, αρκεί να ανατρέξει κανείς στη μνήμη του εικόνες, όπως στο ένα ταμείο οι συνταξιούχοι να πληρώνονται τη σύνταξη και απευθείας στο άλλο για να πληρώσουν διάφορες υποχρεώσεις.

Λογικό και επόμενο μετά, τέλος του μήνα οι περισσότεροι να μην ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν.

Και ακριβώς την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο, μεγαλώνει διαρκώς η λίστα των οφειλετών, που χρωστούν σε κάποιο Ασφαλιστικό Ταμείο ή στην Εφορία.

Οσον αφορά, δε, στο σύνολο των οφειλών, αυτές, πλέον, είναι πολλά δισ. ευρώ, προκαλώντας ίλιγγο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Για αυτό και η περιβόητη ρύθμιση των 120 δόσεων μπορεί να δώσει ανάσα σε νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι τυχαίο ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο οικονομικό επιτελείο.

Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις στο εν λόγω νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα δοθεί μία ανάσα ρευστότητας, καθώς οι οφειλέτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίσουν σε 120 δόσεις τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος.

Αρκεί τα κριτήρια που θα τεθούν να είναι ευνοϊκά και να μην προκαλούν άλλες παράπλευρες απώλειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου