ΤΟΠΙΚΑ

«Στους κληρονόμους το πρόστιμο»

στους-κληρονόμους-το-πρόστιμο-527861

Απαντά ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την κλήση, που έστειλε στον 12χρονο Βολιώτη

Μπορεί ο 12χρονος Βολιώτης να μην οδηγούσε αυτοκίνητο στα επτά του χρόνια, όταν του βεβαιώθηκε κλήση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για παράνομη στάθμευση, όμως «χρεώθηκε» το πρόστιμο ως νόμιμος κληρονόμος του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή!

Αυτή τη διευκρίνιση σχετικά με το πρόστιμο που εστάλη στον 12χρονο σήμερα μαθητή παρείχε η διοίκηση του Δήμου, μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που πήρε πανελλήνια διάσταση.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι «δεν πρόκειται για λάθος», καθώς οι υπηρεσίες του λειτούργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, αφού «οι παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαιώθηκαν το 2013 και το 2014 και αφορούσαν στο ΙΧ αυτοκίνητο του πατέρα του ανηλίκου».

Σύμφωνα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η κλήση βεβαιώθηκε στον οδηγό του αυτοκινήτου, πατέρα του 12χρονου σήμερα μαθητή, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή και έτσι το χρέος «βαρύνει» πλέον τους κληρονόμους του.

«Κατόπιν εισηγήσεως προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2018, με δεδομένο ότι ο οφειλέτης απεβίωσε, εγκρίθηκε η διαγραφή των οφειλών από τον αποβιώσαντα και η επαναβεβαίωσή τους στους κληρονόμους του, ένας εκ των οποίων είναι και ο 12χρονος, στον οποίο και καταλογίστηκε μέρος του χρέους και στη συνέχεια εστάλησαν οι ατομικές ειδοποιήσεις οφειλής από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης» λέει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων, όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το ατομικό ειδοποιητήριο στο όνομα του 12χρονου έφτασε μέσω των ΕΛΤΑ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα αδέρφια του μικρού μαθητή απόρησαν. Ο αδερφός τους ήταν πολύ μικρός για να οδηγεί, η κλήση είχε βεβαιωθεί όταν ήταν 7 χρόνων.

Από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη τούς ενημέρωσαν πως θα υπάρξει διευθέτηση, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται ένα παιδί μόλις 12 χρόνων υπόχρεο για παράβαση που δεν έκανε ποτέ. Μετά όμως τη διάσταση που πήρε το θέμα ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου