ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γ. Μεϊμάρογλου: Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν πορεία

γ-μεϊμάρογλου-ευρώπη-και-ελλάδα-πρέπε-528278

«Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες να στείλουν, μέσα από την κάλπη, ένα ηχηρό διπλό μήνυμα. Να ψηφίσουν για να αλλάξει η πορεία σε Ευρώπη και Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μεϊμάρογλου στο Παρκ χθες μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Ευρώπης, κάνοντας παράλληλα λόγο για αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και της οικονομικής πολιτικής.

«Η Ευρώπη δεν χρειάζεται ούτε άλλα Brexit, ούτε άλλες απειλές για Grexit, σαν αυτές που ζήσαμε εξαιτίας των ιδεοληπτικών χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ανεύθυνου δημοψηφίσματος το 2015. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωσή της με αποφασιστικά βήματα. Θέλουμε μια προοδευτική Ενωμένη Ευρώπη και όχι μια διαλυμένη Ευρώπη στα χέρια της ακροδεξιάς», τόνισε επίσης ο ίδιος και συνεχίζοντας ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση μοιάζει, εδώ και καιρό, σαν ένα ποδήλατο που ο ποδηλάτης σταμάτησε να γυρνάει τα πετάλια».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής πλαισιωμένος από τη γραμματέα της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου και τις υποψήφιες του ευρωψηφοδελτίου Ασπα Γοσποδίνη και Αγγελική Κουτσούκου δήλωσε αισιόδοξος πως μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης.

«Εχει μεγάλη σημασία να αλλάξουμε με την ψήφο μας τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό, να δυναμώσουμε τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με άλλες δυνάμεις όπως οι πράσινοι, οι φιλελεύθεροι καθώς και φιλοευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις. Πραγματικά φιλοευρωπαϊκές όμως, όχι δυνάμεις που αναγκάστηκαν να κάνουν κωλοτούμπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ, ούτε και είναι φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Τον ευρωπαϊσμό τον υφίσταται αναγκαστικά προκειμένου να διατηρείται στην εξουσία» υπογράμμισε επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.

B.K.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου