Η αποτελεσματικότητα της νέας ασφαλιστικής δομής

η-αποτελεσματικότητα-της-νέας-ασφαλι-533451

Οι καθυστερήσεις είναι ασύμβατες με το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να βγαίνει στη σύνταξη με ανθρώπινους όρους και όχι σαν «φτωχός συγγενής», όπως τον έχει μετατρέψει σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα Κατρούγκαλου

Αυτό που συμβαίνει με τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ξεπερνά πραγματικά ακόμη και τους πιο δύσπιστους, οι οποίοι εξαρχής είχαν εμφανιστεί επιφυλακτικοί, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της νέας ασφαλιστικής δομής.

Οι εξηγήσεις, που δίνονται για τις μεγάλες καθυστερήσεις κυρίως στην απονομή συντάξεων, δεν πείθουν πλέον κανέναν. «Δεν φταίμε εμείς. Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί τις καθυστερήσεις», απαντούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΦΚΑ και δεν έχουν άδικο.

Ομως για ποιο λόγο ένας εργαζόμενος και εν δυνάμει συνταξιούχος να αποδεχτεί τη συγκεκριμένη επισήμανση ως απάντηση; Τα χρόνια που λειτουργεί ο ΕΦΚΑ είναι πλέον μόνιμη επωδός η έλλειψη προσωπικού. Οταν όμως το πρόβλημα δεν λύνεται, σημαίνει πως είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να διατηρείται η έλλειψη προσωπικού.

Με λίγα λόγια οι συνταξιούχοι «πληρώνουν το μάρμαρο» αυτής της κατάστασης, καθώς δίπλα στα επώδυνα και αιματηρά χαράτσια που επέβαλαν στις συντάξεις τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πολύχρονη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, αποτέλεσμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως δημοσιονομικό πρόβλημα κυρίως και ως κόστος που επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία.

Με αυτήν τη λανθασμένη λογική και νοοτροπία έχουν να αναμετρηθούν οι συνταξιούχοι, που έρχονται αντιμέτωποι με τις καθυστερήσεις και είναι υποχρεωμένοι να φυτοζωούν, να δανείζονται από γνωστούς και φίλους μέχρι να πληρωθούν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Ετσι οι συνταξιούχοι, εκτός από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για καλύτερες υπηρεσίες υγείας με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, έχουν μπροστά τους ολόκληρο αγώνα για να υποχρεώσουν την Πολιτεία να σεβαστεί τον εργασιακό τους βίο και να τους εξασφαλίσει καλά γεράματα.

Με άμεσες διαδικασίες εγκρίσεων συνταξιοδότησης και καλές φυσικά συντάξεις.

Οι καθυστερήσεις είναι ασύμβατες με το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να βγαίνει στη σύνταξη με ανθρώπινους όρους και όχι σαν «φτωχός συγγενής», όπως τον έχει μετατρέψει σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα Κατρούγκαλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου