ΤΟΠΙΚΑ

«Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για το μέλλον»

στις-ευρωεκλογές-ψηφίζουμε-για-το-μέ-543129

Τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝΑΛ θα πετύχει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές εξέφρασε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή – Θετικές εκτιμήσεις και από την Ασπα Γοσποδίνη

Τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες ευρωεκλογές θα πετύχει ποσοστό άνω του 10% και ότι θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν, εξέφρασε από τον Βόλο η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Εύα Καϊλή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, η Εύα Καϊλή πλαισιωμένη από την επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή Ασπα Γοσποδίνη και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Κουτσούκο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία των ευρωεκλογών, καθώς όπως είπε στη διαδικασία αυτή «ψηφίζουμε για το μέλλον, για μία καλύτερη Ευρώπη και ένα δίχτυ προστασίας για τους πολίτες».

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τόνισε ότι στον δρόμο προς τις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής έχει βρει τον βηματισμό του και ότι οι πολίτες έχουν πλέον πειστεί ότι «μπορούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα» και εκτίμησε πως «απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό και τη συκοφαντία της κυβέρνησης που λέει ότι είναι προοδευτική, αλλά συνεργάζεται με την άκρα δεξιά, με ακραίους αριστερούς, με συνεκτική ουσία την εξουσία και μόνο», θα προτάξει το συμφέρον του τόπου και θα καταψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέβλεψε.

«Ο ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ, αλλά ο βασικός στρατηγικός μας αντίπαλος είναι αυτοί που προσπαθούν να καπηλευτούν και να λεηλατήσουν τη δική μας παράταξη», επισήμανε επίσης η Εύα Καϊλή, που επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας μόνος Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής χώρας που στηρίζει απροκάλυπτα το αυταρχικό και αιμοσταγές καθεστώς Μαδούρο, εκθέτοντας τους προοδευτικούς χειροκροτητές του στην Ευρώπη» αναφερόμενη σε μερίδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών που εκθειάζουν τον κ. Τσίπρα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.

«Οι ευρωεκλογές μπορούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπειά μας, μια παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί την οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τις γυναίκες, τα παιδιά, μια παράταξη που έχει να αποδείξει ότι τα στελέχη της που ήταν τυχοδιώκτες και καιροσκόποι, τα κράτησε μακριά της», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα εξάλλου με την πανεπιστημιακό Ασπα Γοσποδίνη, που είναι επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι Βολιώτισσα, οι ευρωεκλογές «προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία για τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να βάλουν τέλος στην παρακμή, να προωθήσουν μια αυθεντικά προοδευτική ατζέντα και να κερδίσουν “τις καρδιές και τα μυαλά” των πολιτών».

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή. Οι πολιτικές της διαρκούς λιτότητας αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, διευρύνουν τη φτώχεια, προκαλούν ανασφάλεια σε πλατιά λαϊκά στρώματα» σημείωσε η ίδια προειδοποιώντας ότι «η περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά και στον λαϊκισμό». Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσει το brain drain και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες και έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την καινοτομία με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας

Από την πλευρά του τέλος, ο Γιάννης Κουτσούκος τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί και εκτίμησε ότι θα τα καταφέρει στις εθνικές εκλογές που είναι πολύ κοντά, να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, «για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο των επαναλαμβανόμενων μέτρων λιτότητας και των μνημονιακών βαρών που συσσώρευσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ανατραπούν, «χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, με πολιτική σταθερότητα και τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης αυτών των επαχθών πολιτικών».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου