ΤΟΠΙΚΑ

Επαναπροκηρύσσονται οι κενές θέσεις στα Επείγοντα

επαναπροκηρύσσονται-οι-κενές-θέσεις-565249

Στα αζήτητα έξι από τις δέκα ειδικότητες που είχε ζητήσει το Αχιλλοπούλειο

Στα αζήτητα έξι από τις δέκα θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για το Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για επαναπροκήρυξη των θέσεων με άλλες ειδικότητες στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι θέσεις που φέρεται να «κλείδωσαν» είναι του διευθυντή του Τμήματος με την ειδικότητα του παθολόγου, ενός χειρουργού, ενός καρδιολόγου και ενός ορθοπεδικού. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες που είχαν προκηρυχθεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κριθεί άγονος. Προκειμένου το Τμήμα να στελεχωθεί με τους 10 γιατρούς που είχαν ζητηθεί εξαρχής, αναμένεται να δρομολογηθεί επαναπροκήρυξη των θέσεων, διαδικασία που ωστόσο θα πρέπει να περάσει εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση που θα προκύψει.

Στη νέα διαδικασία θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να προσληφθούν επιπλέον παθολόγοι και γιατροί με ειδίκευση στην εντατικολογία, ώστε τα Επείγοντα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε νέα φάση και αυτόνομα από τα υπόλοιπα τμήματα, με δικό τους προσωπικό, ώστε να μην υποχρεώνονται οι γιατροί ειδικότητας των κλινικών, να προσέρχονται στο ισόγειο για να εξετάσουν έκτακτα περιστατικά, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στις κλινικές.

Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα, να υπάρξει βελτίωση στη διαχείριση των περιστατικών, ώστε αφού γίνεται ιεράρχηση ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, να ζητείται ιατρική παρακολούθηση και επίβλεψη από το γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου