ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα χρόνου οι «καμπάνες» από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ

θέμα-χρόνου-οι-καμπάνες-από-τη-διοίκ-571292

Ερχονται πειθαρχικές κυρώσεις για την κατάχρηση των 500.000 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βόλου

Στον δρόμο για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων βρίσκεται η κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ προς τους υπαλλήλους, που φέρεται να εμπλέκονται στην κατάχρηση ύψους 500.000 ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βόλου. Η συγκεκριμένη υπόθεση όπως είναι γνωστό βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάκρισης, με βάση το πόρισμα των επιθεωρητών που διενήργησαν τον έλεγχο στον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εντόπισαν πλαστογραφημένα διπλότυπα παραστατικά πληρωμής παροχών για την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2017.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί ήδη σε αργία ο ταμίας του Ειδικού Λογαριασμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βόλου, ενώ κλήσεις για να καταθέσουν στον ανακριτή για την υπόθεση έχουν λάβει επίσης πρώην διευθυντές του ΙΚΑ την περίοδο 2008 – 2017, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πειθαρχικές κυρώσεις, αφού ο έλεγχος έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Βόλου Ευάγγελος Γεωργολόπουλος, που ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το αν έχει προχωρήσει η διαδικασία απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα είναι πλέον καθαρά υπηρεσιακό. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Τα όποια αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις».

Σημειώνεται, πως εκτός από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 500.000 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βόλου, εκκρεμεί η απόφαση του πειθαρχικού και για την υπόθεση της χορήγησης επιδομάτων ύψους 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους. Η δεύτερη αυτή υπόθεση, ήταν η αφορμή για να βρεθεί το «μεγάλο λαβράκι» της κατάχρησης στον Ειδικό Λογαριασμό των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου