ΤΟΠΙΚΑ

«Σφίγγα» ο αρχηγός ΓΕΣ για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

σφίγγα-ο-αρχηγός-γεσ-για-την-32η-ταξια-573594

Ανοιχτή συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία κατά της απομάκρυνσης προγραμματίζουν οι παραγωγικοί φορείς

«Κλειστά χαρτιά» όσον αφορά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΥΕΘΑ για την απομάκρυνση της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο κράτησε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα ο αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι φορείς περιμένουν απαντήσεις, οι οποίες όμως δεν έρχονται…

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων που συγκρότησαν το «μέτωπο» κατά του ξηλώματος της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» προσανατολίζονται στη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης στη Νέα Ιωνία. Στην εκδήλωση θα κληθούν να λάβουν τον λόγο εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής και να αναφερθούν στις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει για την πόλη η απομάκρυνση των πεζοναυτών. Την πρωτοβουλία για τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας.

«Σιβυλλικός» ο αρχηγός ΓΕΣ

Παρότι ρωτήθηκε από τους Λαρισαίους δημοσιογράφους που κάλυπταν την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά για «την τύχη των πεζοναυτών στον Βόλο, αλλά και για το στρατόπεδο «Μπουγά» στη Λάρισα» που είναι επίσης υπ’ ατμόν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού έκανε μία «σιβυλλική δήλωση» η οποία εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει την αρχή του τέλους…

«Πρόκειται για θέματα τα οποία διερευνώνται με στόχο την καλή διευθέτηση και σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές κοινωνίες», απάντησε λακωνικά ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ηταν προφανές ότι δημοσίως δεν επιθυμούσε να μιλήσει για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ και του υπ. Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Καμπάς χθες επισκέφτηκε την 1η Στρατιά, σύμφωνα με το onlarissa.gr, για να εγκαινιάσει στο 303 ΠΕΒ το νέο ξηραντήριο συσσωρευτών. Εστειλε εξάλλου ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης της στενής συνεργασίας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, για να προσθέσει επίσης πως «ήδη σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχουν πάρα πολύ καλές εξελίξεις τις οποίες στο μέλλον θα δείτε κι εσείς». Οσον αφορά στο ξηραντήριο, μίλησε για «μία μεγάλη προσπάθεια να κατασκευάσουμε μερικά πράγματα από μόνοι μας ως στρατιωτική υπηρεσία, ώστε να φτιάχνουμε κάποια υλικά όπως με τις μπαταρίες, εξοικονομώντας χρήματα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου