ΤΟΠΙΚΑ

Προσανατολίζονται σε νέες αγωγές οι συνταξιούχοι του Βόλου

προσανατολίζονται-σε-νέες-αγωγές-οι-σ-574097

Στο «σκοτάδι» οι συνταξιούχοι για τον επανυπολογισμό – Καθυστέρηση τριών μηνών στην αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων

Ανά δεκάδες προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου τις τελευταίες μέρες συνταξιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται στο «σκοτάδι» εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση των προβλεπόμενων ενημερωτικών σημειωμάτων. Τα συγκεκριμένα ενημερωτικά σημειώματα αποτελούν το «Ευαγγέλιο» για τον κάθε συνταξιούχο, καθώς σ’ αυτά αποτυπώνεται το νέο ποσό σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας από 1η Ιανουαρίου του 2019, μετά τον επανυπολογισμό, η προσωπική διαφορά, αλλά και πώς προκύπτει το ποσό που καταβάλλεται.

Η σύγχυση και η ανασφάλεια που επικρατούν καθιστούν τους συνταξιούχους «ευάλωτους» δικηγορικών γραφείων που έναντι αμοιβής τους οδηγούν σε μια νέα διαδικασία υποβολής μαζικών αιτήσεων στον ΕΦΚΑ.

«Οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι εγκρατείς και να μην πέφτουν θύματα των δικηγορικών γραφείων, τα οποία έχουν στόχο μόνο το κέρδος», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Εχοντας γίνει αποδέκτης και ο ίδιος διαμαρτυριών συνταξιούχων, επεδίωξε ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ. Η απάντηση που πήρε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου στον Βόλο είναι ότι δεν θα εκδοθούν ενημερωτικά με τα ποσά του επανυπολογισμού πριν από τον Απρίλιο και αυτό διότι εκδίδονται από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

«Ας περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο και όποιος εκτιμά ότι πράγματι έχει αδικηθεί, μπορεί να προβεί σε ένσταση επί της απόφασης του ΕΦΚΑ», πρόσθεσε ο κ. Ρούσσας, συνιστώντας ψυχραιμία και όχι βεβιασμένες κινήσεις.

Οι συνταξιούχοι πάντως που διαμαρτύρονται διατυπώνουν την παρατήρηση πως από τέλος Δεκεμβρίου που πληρώθηκαν τη σύνταξη του Ιανουαρίου μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει από τον ΕΦΚΑ ούτε νέα απόφαση – πράξη συνταξιοδότησης στην οποία να περιλαμβάνεται ανάλυση του ποσού σύνταξης του καθενός, όπως αυτό προκύπτει από τον επανυπολογισμό, ούτε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο να αποτυπώνεται ποιο είναι το νέο, μετά τον επανυπολογισμό, ποσό σύνταξης, ποια είναι η προσωπική διαφορά και πώς εν πάση περιπτώσει προκύπτει το ποσό που τους καταβάλλεται.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου