ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος οι καλλικρατικοί δήμοι από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

επί-τάπητος-οι-καλλικρατικοί-δήμοι-απ-591432

«Ποια πρόσωπα» κλείδωσαν και θα στηριχτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε Αλμυρό, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά – Μούρεσι – Γρίφος… ο δήμος Ρήγα Φεραίου

«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους της Μαγνησίας.

Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Μαρία Σαμαρά φέρεται να είναι οι επικρατέστεροι για να τύχουν της στήριξης του κυβερνώντος κόμματος στον δρόμο για τις κάλπες του Μαΐου. Ωστόσο παραμένει «γρίφος» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ρήγα Φεραίου και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές με τις οποίες θα συμπορευτεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου στους μικρότερους καλλικρατικούς δήμους της Μαγνησίας απασχόλησαν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η ατζέντα της συζήτησης περιστράφηκε στα πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθούν και ήδη συγκροτούν συνδυασμούς.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο αυτό, το κυβερνών κόμμα προσανατολίζεται να στηρίξει στον δήμο Αλμυρού τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στον δήμο Νοτίου Πηλίου τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου και στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τη Μαρία Σαμαρά. Για τον δήμο Ρήγα Φεραίου προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αν μέχρι τέλους εκτός από τους κ.κ. Δημ. Νασίκα, Χαρ. Πάσχο και Απ. Παπαϊωάννου δεν είναι κανένας άλλος υποψήφιος, δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ουδέτερος, αφήνοντας τους ψηφοφόρους του να κάνουν τη δική τους επιλογή ανεπηρέαστοι.

Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να «ξεδιπλωθούν» όλες οι υποψηφιότητες και μετά να αποφασίσει αν θα στηρίξει κάποιο δημοτικό σχήμα ή θα επιλέξει όπως και στον δήμο Ρήγα Φεραίου την ουδετερότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται σύντομα να βγει επίσημη ανακοίνωση με την οποία η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει γνωστή δημόσια τη θέση της όσον αφορά στα δημοτικά σχήματα στους καλλικρατικούς δήμους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου