ΤΟΠΙΚΑ

«Κεσάτια» για τους επαγγελματίες των Αλυκών

κεσάτια-για-τους-επαγγελματίες-των-594446

Σε οικονομική στενωπό έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες εστίασης των Αλυκών, καταγράφοντας πλέον μόνο ζημιές εξαιτίας των χαμηλών τζίρων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. «Είμαι από τους πρώτους κατοίκους σ’ αυτή την περιοχή, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά πολλά χρόνια στις Αλυκές, πρώτη φορά βιώνω τέτοια κατάσταση», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός επαγγελματίας εστίασης Κώστας Σουίπας, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του.

Σύμφωνα με τον κ. Σουίπα, εκτός από τη γενικότερη οικονομική στενότητα, για τη μείωση της επισκεψιμότητας στις Αλυκές ευθύνονται εξίσου μία σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως η μη παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου από το ύψος της δημοτικής πλαζ μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο των Αλυκών, μπροστά από τα αναψυκτήρια και τα καφέ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αυτό το κομμάτι του δρόμου προβλεπόταν να πεζοδρομηθεί. Το έργο δεν προχώρησε διότι υπήρχαν διαμαρτυρίες περιοίκων και τα σχέδια παρέμειναν στα χαρτιά. Ο δρόμος όμως που είχε «δεσμευτεί» για το συγκεκριμένο έργο παραμένει κλειστός εδώ και χρόνια.

«Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανοίξει ξανά τον δρόμο. Για να «ανασάνουν» και πάλι οι Αλυκές», σημειώνει ο κ. Σουίπας.

Ενα ακόμη σημαντικό πλήγμα που έχουν δεχτεί οι Αλυκές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον έμπειρο επαγγελματία, είναι ότι η περιοχή σταμάτησε να είναι το σημείο αναφοράς του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας. «Ολος ο κόσμος ήξερε μέχρι πρότινος ότι τα Κούλουμα γιορτάζονταν από τον Δήμο Βόλου στις Αλυκές. Αυτός ο σχεδιασμός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως έχει στοιχίσει στις τοπικές επιχειρήσεις, που δίνουν τη μάχη να μείνουν όρθιες, να πληρώσουν προσωπικό και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Το έθιμο πρέπει να επιστρέψει στις Αλυκές, κατά την εκτίμησή μου. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της» κατέληξε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου