ΤΟΠΙΚΑ

Συγκαλείται τριμερής συνάντηση για τη ΒΙΣ

συγκαλείται-τριμερής-συνάντηση-για-τ-603812

Πίεση στον Ομιλο Φιλίππου να αναστείλει την εκ περιτροπής εργασία

Προ των ευθυνών, που έχει απέναντι στους 140 εργαζόμενους του εργοστασίου της ΒΙΣ, θα βρεθεί ο Ομιλος Φιλίππου, που καλείται σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΣ καλούν… σε ακρόαση τους εκπροσώπους της εταιρείας, από τους οποίους και θα ζητηθεί να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, μετά τη μονομερή απόφαση ένταξης του προσωπικού σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

Η τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας ορίστηκε για την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί. Τα συνδικαλιστικά όργανα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους θα ζητήσουν να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου. Αν η εταιρεία αρνηθεί, τότε το επόμενο βήμα για ΕΚΒ και σωματείο θα είναι να προγραμματιστεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Σήμερα πάντως, όπως έγινε και την προηγούμενη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ δεν πρόκειται να περάσουν την πύλη του εργοστασίου, λόγω της εκ περιτροπής εργασίας που ξεκίνησε από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί για κάθε Παρασκευή έως 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με το σωματείο το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής χαρτιού που τροφοδοτούσε μέχρι το 2015 το εργοστάσιο της ΒΙΣ με πρώτη ύλη, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας, είναι οι βασικές αιτίες που έχουν προκαλέσει τα οικονομικά προβλήματα που επικαλείται σήμερα ο Ομιλος Φιλίππου για να επιβάλει την αλλαγή εργασιακού καθεστώτος στο προσωπικό.

Αυτή την επιχειρηματολογία αναμένεται να αναπτύξουν και στην τριμερή συνάντηση που θα γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, ευελπιστώντας ότι το αίτημά τους για αναστολή του μέτρου θα γίνει αποδεκτό.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου