Ο άνθρωπος για τη «βρόμικη δουλειά»

ο-άνθρωπος-για-τη-βρόμικη-δουλειά-612561

Αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι πολιτικά ο Πολάκης τού φέρνει ψηφοφόρους, είναι βέβαιο ότι του διώχνει περισσότερους από όσους του κρατά. Αν νομίζει ότι αποτελεί τον τιμητή των πάντων, ας θυμηθεί ότι ως δήμαρχος στα Σφακιά ο σημερινός υπουργός του είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία. Ακόμη περιμένει η κοινή γνώμη να μάθει τι απέγινε με εκείνη την ιστορία

Ενώ όλη η Ελλάδα περίμενε τον πρωθυπουργό να μιλήσει χθες στο υπουργικό συμβούλιο και αν μη τι άλλο να βάλει στη θέση του τον ανεκδιήγητο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που για μία ακόμη φορά έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής δυσάρεστων γεγονότων, ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να τον καλύψει παρέχοντας πλήρη και σαφή στήριξη.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για τις ηχογραφήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αντί να «αδειάσει» τον υπουργό του, άφησε αιχμές για τον Γ. Στουρνάρα χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για υπερτιμημένους τεχνοκράτες.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση Πολάκη είναι ένα «παραπολιτικό κουτσομπολιό», με το οποίο δεν πρέπει να ασχολείται κανείς, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας «υπερτιμημένος τεχνοκράτης», που όταν διαχειρίστηκε την οικονομία την έριξε στα βράχια…

Με τη δήλωσή του αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά πως όσα πράττει και λέει ο Π. Πολάκης τελούν υπό την έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος κατ΄ επανάληψη του έχει προσφέρει ο ίδιος προσωπικά πλήρη κάλυψη κόντρα ακόμη και σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν να αντιδρούν με το πολιτικό ύφος που εκπέμπει ο αν. υπουργός Υγείας.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο κ. Πολάκης είναι «χρήσιμο πολιτικό εργαλείο» για τον Αλέξη Τσίπρα. Κάνει «τη βρόμικη δουλειά» και επιτίθεται με πρωτοφανή σκληρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ως εκ τούτου η χθεσινή στήριξη του πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη. Είδηση θα ήταν αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσιζε να «αδειάσει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας γιατί υβρίζει με σκιαιότατο τρόπο τους αντιπάλους του ή γιατί ηχογραφεί εν αγνοία του τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του υποδεικνύει τι θα κάνει απειλώντας τον πως σε διαφορετική περίπτωση… θα έχει να κάνει μαζί του.

Αν ο Πολάκης ήταν ένας απλός πολίτης ενδεχομένως κανένας δεν θα έδινε σημασία. Το θέμα είναι ότι αποτελεί μέλος του υπουργικού συμβουλίου. Αρα όσα κάνει με έναν τρόπο χαρακτηρίζουν εκείνον που του έδωσε τη δυνατότητα να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Η πολιτική συμπεριφορά των υπουργών εγκρίνεται ή αποδοκιμάζεται από αυτόν που τους διορίζει, δηλαδή τον επικεφαλής της κυβέρνησης. O Παύλος Πολάκης είναι μέλος όλων των κυβερνήσεων Τσίπρα, από τον Ιανουάριο του 2015.

Αρα η πολιτική του συμπεριφορά είναι αποδεκτή από αυτόν που τον διορίζει υπουργό. Διότι για την ανθρώπινη συμπεριφορά του ας τον κρίνουν εκείνοι που τον έχουν κολλητό και συγχρωτίζονται μαζί του.

Αν αυτός που τον διόρισε νομίζει ότι αυτή η συμπεριφορά του είναι χρήσιμη είναι αφελής.

Αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι πολιτικά ο Πολάκης τού φέρνει ψηφοφόρους, είναι βέβαιο ότι του διώχνει περισσότερους από όσους του κρατά. Αν νομίζει ότι αποτελεί τον τιμητή των πάντων, ας θυμηθεί ότι ως δήμαρχος στα Σφακιά ο σημερινός υπουργός του είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία. Ακόμη περιμένει η κοινή γνώμη να μάθει τι απέγινε με εκείνη την ιστορία

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη στάση του πρωθυπουργού. Εκτός και αν δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτόν. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το ζήτημα είναι θεσμικό. Διότι ο πρωθυπουργός διορίζει στην κυβέρνησή του αυτούς που θέλει, όχι αυτούς που του επιβάλλουν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου