«Μαύρα» σύννεφα πάνω από τη ΒΙΣ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-20, 17:23:52
«Μαύρα» σύννεφα πάνω από τη ΒΙΣ

Κορυφώνεται η αγωνία των 140 εργαζομένων - Αδηλο το μέλλον του εργοστασίου

 

Οταν τον Σεπτέμβριο του 2015 οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ εξέφραζαν φόβους ότι το λουκέτο στη μονάδα παραγωγής χαρτιού, όπου απασχολούνταν 30 συνάδελφοί τους, θα «κόστιζε» ακριβά στο κυρίως εργοστάσιο κατασκευής χαρτοκιβωτίων, εκ μέρους του Ομίλου Φιλίππου, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία, έσπευδαν να τους διαβεβαιώσουν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Την περασμένη Παρασκευή ειδοποιήθηκαν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι τους ανακοίνωσαν ότι ξεκινά εκ περιτροπής εργασία στο εργοστάσιο από μεθαύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Για αρχή η εταιρεία ζήτησε από το προσωπικό να απέχει… από την εργασία του τέσσερις μέρες τον μήνα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, να υπάρχουν διασφαλίσεις για τη συνέχεια. Τουναντίον, η εταιρεία φέρεται να επικαλείται ζημιογόνες χρήσεις, να διατείνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις προμήθειες πρώτης ύλης (χαρτιού), αφήνοντας μάλιστα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αν συνεχιστεί η οικονομική αιμορραγία και δεν υπάρξει ανάκαμψη στην παραγωγική διαδικασία.

Στο εργοστάσιο όπως ήταν φυσικό αυτές οι εξελίξεις σήμαναν συναγερμό. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πόδι, καθώς εκτιμούν πως το μέλλον τους πλέον είναι αβέβαιο και ότι ανά πάσα στιγμή αν δεν εξασφαλιστεί πρώτη ύλη μπορεί τα πράγματα να χειροτερέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

«Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι αν κλείσει η μονάδα παραγωγής χαρτιού αργά ή γρήγορα θα προκύψουν προβλήματα και στη μονάδα παραγωγής χαρτοκιβωτίων, αφού η τιμή του χαρτιού είναι πλέον ασύμφορη όταν γίνεται μάλιστα εισαγωγή από το εξωτερικό», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Στράτος Γαλλιόπουλος.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αρνητική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ενώ όπως αποκάλυψε οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται την εκ περιτροπής εργασία, η οποία θα εφαρμοστεί μονομερώς από την εταιρεία που έχει νόμιμο δικαίωμα να το κάνει.

Σε αντιδιαστολή με τα όσα υποστηρίζει η εταιρεία, το σωματείο ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ενώ θεωρεί ότι η διαβούλευση που ζήτησε ο Ομιλος Φιλίππου για να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία ήταν προσχηματική. «Ηταν μια προειλημμένη απόφαση της εταιρείας που θέλει να μας φέρει προ τετελεσμένου. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει έχουν να κάνουν με λανθασμένους χειρισμούς τους οποίους καλούνται και πάλι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε έντονα προβληματισμένος ο κ. Γαλλιόπουλος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=