ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η μάχη των «γραμμών»

ξεκινά-η-μάχη-των-γραμμών-620238

Εντονες διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της εκλογής συνέδρων στη Μαγνησία – Ποιο είναι το μέτρο, πόσοι θα εκλεγούν

Στη «μάχη» του έκτακτου συνεδρίου, που προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά για τέλη Μαρτίου, μπαίνει η Νομαρχιακή Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο. Μετά την πετυχημένη συνεστίαση της περασμένης Παρασκευής παρουσία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή τον προσυνεδριακό διάλογο αφενός και αφετέρου να προετοιμαστεί οργανωτικά για τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των συνέδρων.

Οι υποψήφιοι σύνεδροι εκλέγονται με μονοσταυρία και ενιαίο μέτρο. Ο αριθμός τους καθορίζεται από τη συμμετοχή. Οι σύνεδροι, που εκτιμάται ότι θα εκλεγούν από τη Μαγνησία, υπολογίζονται στους 30 εάν ψηφίσουν 1.000 μέλη, για αυτό και στόχος της τοπικής οργάνωσης είναι η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 – 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αναγράφονται στο μητρώο του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής kinimaallagis.gr.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (15/2) τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής μπορούν ηλεκτρονικά να διορθώσουν, επικαιροποιήσουν, συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο μητρώο μελών.

H προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για συνέδρους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε, λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου.

Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου. Κάλπες στη Μαγνησία εκτός απροόπτου θα στηθούν στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν και για τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ΝΕ του ΚΙΝΑΛ πάντως, στον απόηχο της συνεστίασης της περασμένης Παρασκευής, σ’ ανακοίνωσή της αφού ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους για τη μαζική τους συμμετοχή στην εκδήλωση, επισημαίνει ότι «εστάλησαν προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα ενότητας, αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας» και συνεχίζοντας τονίζει: «Στόχος μας είναι να λάβουμε κυβερνητική εντολή προκειμένου να είμαστε οι ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Προχωράμε με το σχέδιο Ελλάδα που αποτελεί την εγγύηση για τις λύσεις που περιμένουν οι πολίτες από εμάς. Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο να σταματήσουν επιτέλους η τεχνητή πόλωση και ο επιζήμιος διχασμός που οι δυνάμεις της συντήρησης από τη μία και οι δυνάμεις του λαϊκισμού από την άλλη προσπαθούν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία. Για αυτό και καλούμε όλους να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τις επιλογές του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις εκλογικές μάχες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου