Π. Πολάκης… αχρείαστος να ΄ναι

π-πολάκης-αχρείαστος-να-΄ναι-632662

Είναι προφανές ότι κάτι σάπιο υπάρχει πλέον στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας». Και ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευθύνη, που ανέχεται και συγκαλύπτει τέτοιες συμπεριφορές

Γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σφυροκοπούν τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Υγείας και όχι άδικα για την ανετοιμότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Εχουν χαθεί ήδη 16 άνθρωποι και το υπουργείο Υγείας μόλις προχθές έσπευσε να σημάνει συναγερμό, παρότι τα καμπανάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ χτυπούσαν εδώ και καιρό δυνατά.

Συνολικά 65 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία τονίζει ότι η εποχική γρίπη ανέδειξε την αποδιοργάνωση των νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα η έκκληση του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες για εμβολισμό εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού στα ράφια των φαρμακείων τα εμβόλια είναι ελάχιστα και ο ΕΟΦ θυμήθηκε κατόπιν εορτής να παραγγείλει καινούργιες παρτίδες.

Είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο, στην κορύφωση δηλαδή της εποχικής γρίπης και ενώ οι Εντατικές έχουν κιόλας γεμίσει με ασθενείς σε βαριά κατάσταση, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων τρέχει να προλάβει τα χειρότερα.

Ούτε σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου δεν γίνονται αυτά.

Και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι η περίοδος του εμβολιασμού προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, «άντε και ο Νοέμβριος», όπως λένε οι ειδικοί.

Με ποιο δικαίωμα το υπουργείο Υγείας εμπαίζει τους πολίτες και τους καλεί εκ των υστέρων τώρα να εμβολιαστούν, όταν το ίδιο τόσο καιρό ήταν ανέτοιμο για μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αφενός και αφετέρου πιάστηκε στον ύπνο… με αποτέλεσμα ασθμαίνοντας τώρα να προσπαθεί να διασφαλίσει νέες ποσότητες εμβολίων.

Αμέλησε τόσο καιρό την αυτονόητη υποχρέωσή του και παρεμβαίνει τώρα μετά τη γενική κατακραυγή.

Πού να βρει όμως χρόνο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας ο κατά τα άλλα λαλίστατος Παύλος Πολάκης; Αναλώνει τον χρόνο του υβρίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, λοιδορεί με ανοίκειο τρόπο χαροκαμένους γονείς που έχασαν τα βλαστάρια τους και αντί για μία δημόσια «συγγνώμη», «σταυρώνονται» κάθε μέρα ακούγοντας τον ανερμάτιστο αν. υπουργό Υγείας να τους προσβάλλει.

Είναι προφανές ότι κάτι σάπιο υπάρχει πλέον στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας». Και ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευθύνη, που ανέχεται και συγκαλύπτει τέτοιες συμπεριφορές.

Μπορεί στο Μαξίμου να έχουν αποδεχθεί τον ρόλο του, του «χρήσιμου μαντρόσκυλου» για να κρατήσει ζωντανό το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να το ανέχονται αδιαμαρτύρητα οι πολίτες και η κοινωνία.

Ο Π. Πολάκης είναι χρήσιμο εργαλείο του Μαξίμου στη βρώμικη προπαγάνδα, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι επικύψεις στους δανειστές, τα επώδυνα σε βάρος του λαού μέτρα που έχουν ψηφιστεί, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η εκχώρηση εθνικών συμφερόντων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει καταστεί όμως αχρείαστος…( για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλο χαρακτηρισμό που θα παραπέμπει στην «Πολάκειο διάλεκτο») για την κοινωνία και όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο πρωθυπουργός τόσο καλύτερα για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του. Μπορεί προς ώρας, ο κ. Τσίπρας να βολεύεται με τα τερτίπια Πολάκη προς ώρας, όμως σε βάθος χρόνου θα το πληρώσει το τίμημα. Και θα είναι βαρύ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου