ΤΟΠΙΚΑ

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», το μήνυμα των Μακεδόνων του Βόλου

η-μακεδονία-είναι-μία-και-ελληνική-τ-632882

Το μήνυμα ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» και ότι ο αγώνας για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχιστεί, έστειλαν χθες οι δεκάδες Μακεδόνες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Σουίπας Παλλάς στον Βόλο στην εκδήλωση του τοπικού συλλόγου Μακεδόνων «Ο Μέγα Αλέξανδρος». Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, δύο περίπου εβδομάδες μετά την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην εκδήλωση στην οποία δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος κλήθηκε στο βήμα για να χαιρετήσει την εκδήλωση,

Τον τόνο της δυσφορίας που επικρατεί στους κόλπους των Μακεδόνων έδωσε η ίδια η πρόεδρος του συλλόγου Βενετία Μπελιτσιώτη, η οποία μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε τη λύπη της για την Κύρωση της Συμφωνίας, ξεκαθάρισε όμως ότι «οι Μακεδόνες αλλά και ολόκληρος ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία».

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, επισήμανε: «Αισθανόμαστε προδομένοι και ειδικά από ανθρώπους τοπικά που μας έκαναν τον φίλο και δυστυχώς μας πρόδωσαν».

Συνεχίζοντας η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου και δίνοντας το στίγμα για τη συνέχει πρόσθεσε: «Καμία μα καμία συμφωνία δεν μας αγγίζει. Κόβουμε την πίτα μας προς τιμή της Μακεδονίας. Για εμάς η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες και αυτό δεν πρόκειται να το βγάλει ποτέ κανείς από την καρδιά μας, την ψυχή μας. Κανείς δεν πρόκειται να ξεγράψει την ιστορία. Είμαστε οι γηγενείς Μακεδόνες».

Χρ. Μπουκώρος: Κανένας δεν θα ξεριζώσει τη Μακεδονία από την καρδιά μας

τόνισε: « Η Κύρωση της Συμφωνίας έχει πληγώσει όχι μόνο τους Μακεδόνες αλλά ολόκληρο τον ελληνισμό». Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε στη Βουλή τις ημέρες συζήτησης της Συμφωνίας ανέφερε: «Ο απερίσκεπτος τρόπος με τον οποίο ψήφισαν οι 153, χωρίς να αναλογιστούν ούτε μία στιγμή αν έχουν κάνει ένα λάθος που δεν θα επανορθώνεται στο μέλλον, ένα λάθος εναντίον της Μακεδονίας και της Ελλάδας, πλήγωσε όλους εμάς που αντιταχθήκαμε σ΄αυτή τη Συμφωνία. Αυτό όμως που προσωπικά με σόκαρε περισσότερο από όλα, ήταν πως ήταν σίγουροι ότι κάνουν το σωστό, την ώρα που ο απανταχού ελληνισμός και ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 80% τους φώναζε από τους δρόμους και τις πλατείες ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν και ζητούσε να μην ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας», πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος. Καταλήγοντας δε τόνισε πως «μπορεί να είναι μία κακή συμφωνία που δύσκολα βελτιώνεται, όμως ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Υπάρχουν τα εργαλεία, υπάρχουν τα μέσα, υπάρχει η διάθεση. Κανένας δεν θα ξεριζώσει από τις καρδιές μας το αυταπόδεικτο ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Ζήτω η Μακεδονία μας» έκλεισε την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας.

Ευχαριστίες στον Δήμο Βόλου

Την αντίθεσή του στην ψήφιση της συμφωνίας εξέφρασε επίσης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος δέχτηκε τις δημόσιες ευχαριστίες της προέδρου του συλλόγου Μακεδόνων, για την στήριξη της δημοτικής αρχής που συνέδραμε τον Σύλλογο για να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στα δύο πανελλαδικά συλλαλητήρια που έγιναν για τις Πρέσπες στο Σύνταγμα. Ο κ. Μπέος απευθυνόμενος προς τους Μακεδόνες τους συνεχάρη που δίνουν με αγωνιστικό παλμό τη μάχη για να μην καταστρατηγηθεί η ιστορία της Μακεδονίας και της Ελλάδας, όπως είπε, άφησε αιχμές κατά εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνέστησε στους Μακεδόνες «να μην το ξεχάσουν αυτό την ώρα της κάλπης».

Τέλος, χαιρετισμό τέλος απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξήρε τους Μακεδόνες για τον αγώνα που κάνουν να μην αλλοιωθεί η ιστορία τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου