ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκρέμαστο το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου

ξεκρέμαστο-το-ογκολογικό-τμήμα-του-νο-635988

«Κρέμασε» την άσπρη ποδιά ο επικουρικός γιατρός – Αρνήθηκε να εργαστεί… εθελοντικά μέχρι νεοτέρας – Από έναν ογκολόγο θα εξυπηρετούνται από σήμερα οι καρκινοπαθείς

Πριν από ενάμιση μήνα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπούσε καμπανάκι για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα από τη νέα χρονιά να μείνει με έναν γιατρό, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης του επικουρικού γιατρού αφενός και αφετέρου της μεγάλης καθυστέρησης στις κρίσεις που αφορούν στην πρόσληψη δεύτερου μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Μάνθου Δραμητινού, ο οποίος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις έσπευδε να «μοιράσει» υποσχέσεις ότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας δεν θα μείνει μέρα χωρίς δεύτερο γιατρό και άφηνε αιχμές σε βάρος καρκινοπαθών που πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο ζητώντας κατά πρώτον να παραμείνει ο επικουρικός και κατά δεύτερον να στελεχωθεί η Μονάδα και με επιπλέον γιατρούς, τα γεγονότα τον διέψευσαν.

Χθες ο μοναδικός επικουρικός γιατρός της Μονάδας «κρέμασε» την ποδιά του. Η σύμβασή του ως επικουρικού μέσω ΕΣΠΑ έληξε. Μπορεί να παραταθεί μέχρι 30 – 11 -2019. Ο ίδιος όμως, αναζητώντας κάτι καλύτερο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, διεκδικεί μία σύμβαση μεγαλύτερης διάρκειας, αντί για αυτή που θα μπορούσε να κάνει χρήση με ημερομηνία λήξης τέλος Νοεμβρίου του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, χθες του προτάθηκε τηλεφωνικά να υπογράψει αίτηση ότι αποδέχεται να απασχοληθεί εθελοντικά και αμισθί(!) μέχρι να διευκρινιστεί αν θα καταστεί εφικτό να διοριστεί με νέα σύμβαση διετούς διάρκειας μέσω 5ης ΥΠΕ ή όχι. Ο ίδιος αρνήθηκε.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, από σήμερα 1η Φεβρουαρίου μέχρι νεοτέρας… τους καρκινοπαθείς καλείται να εξυπηρετήσει ο ένας και μοναδικός μόνιμος ογκολόγος του Νοσοκομείου Γιώργος Ρήγας. Σημειώνεται πως καθημερινά στη Μονάδα Χημειοθεραπείας γίνονται 30 θεραπείες, ενώ άλλοι τόσοι καρκινοπαθείς προσέρχονται στο Νοσοκομείο για διαγνώσεις, εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων. Ο επικουρικός γιατρός που αποχωρεί ήταν επιφορτισμένος με τις θεραπείες συνολικά περίπου 150 καρκινοπαθών.

Οι υποσχέσεις Δραμητινού που αθετήθηκαν…

Στις 13 Δεκεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με αφορμή την κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει οι καρκινοπαθείς που παρακολουθούνταν από τον επικουρικό γιατρό, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου είχε σπεύσει εμμέσως πλην σαφώς να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που είχαν προκληθεί, λέγοντας πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με τους ογκολόγους γιατρούς στο Νοσοκομείο» και ότι «δεν πρόκειται η Μονάδα να λειτουργήσει με έναν ογκολόγο». Ηταν επίσης κατηγορηματικός ότι δεν φεύγει κανένας γιατρός από το Ογκολογικό Τμήμα και είχε τονίσει «ότι επειδή είναι και προεκλογική περίοδος το Νοσοκομείο δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται σε καμία τέτοια λογική».

Κρίσεις «σπεύδε βραδέως» για τη δεύτερη μόνιμη θέση

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η δυσλειτουργία στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, εκτός από την αποχώρηση του επικουρικού γιατρού, επιτείνεται και από τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των κρίσεων για τη δεύτερη θέση μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου. Για τη θέση είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε ογκολόγοι – γιατροί. Η θέση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έχει «κλειδώσει», όμως τα χαρτιά της ογκολόγου που προκρίνεται βρίσκονται ακόμη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις κρίσεις μόνιμων θέσεων γιατρών. Εκκρεμεί η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου να αποσταλεί για την τελική έγκριση στο υπ. Υγείας, ακολούθως στο ΦΕΚ και μετά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ολα αυτά ενώ το Νοσοκομείο Βόλου «καίγεται» να καλύψει τη θέση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς καρκινοπαθείς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου