O,τι γράφει, δεν ξεγράφει

oτι-γράφει-δεν-ξεγράφει-643054

Από τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν ο γείτονας Ζόραν Ζάεφ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αντιλαμβάνεται κανείς πως η Ελλάδα μόνο χαμένη μπορεί να νιώθει. Οποτε οι κατά τα άλλα αλληλέγγυοι εταίροι και σύμμαχοι μάς απένειμαν τα εύσημα ποτέ δεν ήταν για καλό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι διθυραμβικοί τόνοι των χθεσινών τους δηλώσεων δεν έχουν αποδέκτη τα δικά μας συμφέροντα, παρά μόνο την εξυπηρέτηση των δικών τους στόχων

Με οκτώ ψήφους «παρδαλής», όπως αποκαλείται πλέον, προέλευσης, από διαγραφέντες των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητους και μέρος του Ποταμιού, που ούτε καν ρυάκι δεν σχηματίζει πλέον, πέρασε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ αυτών ο «δανεικός» Θ. Παπαχριστόπουλος που δίνει διορία δύο ημερών για να μη χάσει την προεδρία της ΚΟ ο Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε «κυβέρνηση αποστατών» την κυβέρνηση που επί τέσσερα χρόνια στήριζε και με τη δική του ανοχή προχώρησε στη συμφωνία των Πρεσπών και χθες στην ψήφισή της.

Από τους έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν από μία εβδομάδα, «αφαιρέθηκε» βέβαια ο Κώστας Ζουράρις – που χθες ψήφισε «όχι» – προστέθηκε όμως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που διαγράφηκε από το ΚΙΝΑΛ, αλλά παρότι βουλευτής Επικρατείας (δεν ίδρωσε για να εκλεγεί και να καθίσει στα βουλευτικά έδρανα) δεν παρέδωσε την έδρα του, γιατί έτσι βόλευε ο ρόλος που επέλεξε για τον εαυτό του, να είναι δηλαδή το δεκανίκι της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία κατά τα άλλα όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε.

Τον αέρα της άνετης ψηφοφορίας και τελικά της έγκρισης της συμφωνίας έδωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μετά το θετικό σήμα που της έδωσαν τα αρμόδια όργανα του «Νέο», που πάλιωσε ήδη πριν καλά – καλά διανύσει μία πορεία στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Ολοι οι προαναφερθέντες λοιπόν εκχωρώντας το «ναι» τους αναγνώρισαν στη γείτονα χώρα το δικαίωμα να αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή σκέτο Μακεδονία (όπως ήδη το κάνουν) και άνοιξαν την πόρτα ώστε τα Σκόπια να διατηρήσουν τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα.

Από τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν ο γείτονας Ζόραν Ζάεφ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αντιλαμβάνεται κανείς πως η Ελλάδα μόνο χαμένη μπορεί να νιώθει. Οποτε οι κατά τα άλλα αλληλέγγυοι εταίροι και σύμμαχοι μάς απένειμαν τα εύσημα ποτέ δεν ήταν για καλό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι διθυραμβικοί τόνοι των χθεσινών τους δηλώσεων δεν έχουν αποδέκτη τα δικά μας συμφέροντα, παρά μόνο την εξυπηρέτηση των δικών τους στόχων.

Από σήμερα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Ο στόχος τους επετεύχθη. Μετά τα Σκόπια, οι πιέσεις και οι παρασκηνιακές τους διεργασίες ευοδώθηκαν και στην Ελλάδα. Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη εξουσιοδότηση σήκωσαν χθες το χέρι και υπερψήφισαν μία συμφωνία, με την οποία διαφωνεί το 70% του ελληνικού λαού. Ο,τι γράφει, δεν ξεγράφει…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου