ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εξοδος των τρακτέρ από Δευτέρα στη Μαγνησία

εξοδος-των-τρακτέρ-από-δευτέρα-στη-μαγ-643084

«Ο κύβος ερρίφθη»… Οι αγρότες της Μαγνησίας, αρχής γενομένης από την περιοχή του Βελεστίνου και του κάμπου, βγαίνουν στους δρόμους από μεθαύριο Δευτέρα. Χθες μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε ελήφθη η απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στον κάμπο. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβουν σήμερα και οι αγρότες της Σούρπης και του Νοτίου Πηλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσεται και η πλειονότητα των αγροτών του Αλμυρού. Μέχρι αύριο αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθεί, μετά από συνεννόηση όλων των αγροτικών συλλόγων, το σημείο που θα παραταχθούν τα αγροτικά μηχανήματα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και ειδικά την τιμή του πετρελαίου, για τα προβλήματα που αφορούν στις τιμές των προϊόντων τους, ενώ υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, όπως εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, καθώς και άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών».

Οι αγρότες επίσης θέτουν θέμα να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ και ζητούν να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.

Σημειώνεται πως στην υπόλοιπη Θεσσαλία, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Φάρσαλα, με την συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών της περιοχής αποφάσισαν να στήσουν ένα ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, προκειμένου να προβάλουν με αυτό τον τρόπο τα αιτήματά τους και να πιέσουν την κυβέρνηση.

Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, με το μπλόκο αυτό οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ υπερτονίστηκε ο ενωτικός χαρακτήρας των φετινών κινητοποιήσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου