ΤΟΠΙΚΑ

Στις 8 Φεβρουαρίου η επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στον Βόλο

στις-8-φεβρουαρίου-η-επίσκεψη-φώφης-γεν-647380

Σε προσυνεδριακή τροχιά η τοπική οργάνωση – «Ούτε κρύο, ούτε ζέστη» για τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Για την έλευση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στον Βόλο την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου προετοιμάζεται πυρετωδώς η τοπική οργάνωση. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, θα παραστεί και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Σουίπας Παλλάς» εκείνη την ημέρα.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, η επίσκεψη Γεννηματά στον Βόλο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ουσιαστικά θα αποτελέσει μία από τις πρώτες εξορμήσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια, μετά τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ, που συνεδριάζει σήμερα το βράδυ, βρίσκονται εν αναμονή της εγκυκλίου από την Χαριλάου Τρικούπη, για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η οργάνωση ενόψει του έκτακτου συνεδρίου που ανακοίνωσε για τέλη Μαρτίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Στη σημερινή συνεδρίαση εκτός από τα οργανωτικά θέματα που αφορούν στην επίσκεψη της κ. Γεννηματά, αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών και τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Καμία ανησυχία για ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους του ΚΙΝΑΛ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η διαγραφή Θεοχαρόπουλου δεν πρόκειται να «ενεργοποιήσει» αποχωρήσεις σε τοπικό επίπεδο. Αφενός ο πρώην αντιδήμαρχος Φώτης Λαμπρινίδης, που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ, είχε σπεύσει να παραιτηθεί από τη ΝΕ και να διαχωρίσει τη θέση του, αφετέρου η εκλογική βάση του κόμματος Θεοχαρόπουλου στη Μαγνησία είναι από πολύ ισχνή έως μηδαμινή, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη.

Η πορεία μέχρι το συνέδριο

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ενεργοποιήσει το άρθρο 23 του καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής για τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου τον Μάρτιο, ουσιαστικά θέτει την τοπική οργάνωση σε προσυνεδριακή τροχιά.

Εκτός από τον προσυνεδριακό διάλογο, προβλέπεται η εκλογή συνέδρων από τη βάση, ενώ στο συνέδριο θα εκλεγούν τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής τα οποία είναι σήμερα διορισμένα.

Η εκλογή συνέδρων και νέων οργάνων θα γίνει χωρίς ποσοστώσεις όπως ίσχυε μέχρι τώρα για να κρατηθούν οι συσχετισμοί και οι εσωκομματικές ισορροπίες με τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις Πολιτών και φυσικά το ΠΑΣΟΚ, που είχαν αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα, προκειμένου να μην υπάρχουν ενστάσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου