Η λεηλασία του πολιτικού σκηνικού

η-λεηλασία-του-πολιτικού-σκηνικού-647445

Η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή θα αποτελέσει σίγουρα θρυαλλίδα και άλλων πολιτικών εξελίξεων, αφού ήδη έχει χαθεί κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη «πνιγεί» στα μεγάλα του λάθη

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών συνθέτουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για το πολιτικό σκηνικό. Οποιος ισχυριστεί ότι πριν από λίγους μήνες θα μπορούσε να φανταστεί τη διάλυση κομμάτων με τον τρόπο που αυτή συντελείται ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας, ασφαλώς και θα πρέπει να έχει μαντικές ικανότητες.

Μπορεί ενδεχομένως πολλοί να περίμεναν κλυδωνισμούς, ενδεχομένως και εσωκομματικές έριδες, όχι όμως αυτό το χάος που επικρατεί σήμερα, οδηγώντας το πολιτικό σύστημα της χώρας σε διάλυση, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακόμη μία «παρδαλή» πλειοψηφία, όπως τη χαρακτηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση και έχει απόλυτο δίκιο.

Βουλευτές που εκλέχτηκαν με άλλα κόμματα και άλλες πολιτικές θέσεις μεταπηδούν στο κυβερνητικό «καράβι» για να διασώσουν τον κ. Τσίπρα, με το Μέγαρο Μαξίμου να καμαρώνει που προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά αναζητά σωσίβιο σε όσους με ευκολία πουλούν τα κόμματά τους και συμπορεύονται, ποιος ξέρει άραγε με τι πολιτικά ανταλλάγματα.

Ο ανασχηματισμός που επίκειται και η υπόσχεση για παράταση για μερικούς ακόμη μήνες της θητείας της Βουλής είναι ένας λόγος για τον οποίο ορισμένοι που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν ούτε την …ψήφο τους στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν θετικά, στρώνοντας παράλληλα το χαλί… στον κ. Τσίπρα να διαλύσει μικρότερα κόμματα.

Μετά τη λεηλασία την υπέστησαν οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ήρθε η ώρα του ΚΙΝΑΛ, που πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο.

Η κ. Γεννηματά τονίζει διά συνεργατών της ότι είχε νωρίς επισημάνει την επιχείρηση λεηλασίας των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς από την κυβέρνηση, εκτιμά ωστόσο ότι οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό και ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα αυξηθούν μετά τις τελευταίες εικόνες με τα πολιτικά αλισβερίσια.

Είναι μία συλλογιστική που έχει βάση. Η εικόνα βουλευτών που από τη μία στιγμή στην άλλη σπεύδουν να αλλαξοπιστήσουν, χωρίς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και στους ψηφοφόρους τους τούς λόγους για την τωρινή τους στάση, είναι αποκαρδιωτική αφενός και αφετέρου ενισχύει τα αισθήματα απαξίωσης που τρέφουν οι πολίτες για την πολιτική, με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που είναι ο «εγκέφαλος» αυτού του ενορχηστρωμένου σχεδίου διάλυσης των μικρότερων κομμάτων.

Η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή θα αποτελέσει σίγουρα θρυαλλίδα και άλλων πολιτικών εξελίξεων, αφού ήδη έχει χαθεί κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη «πνιγεί» στα μεγάλα του λάθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου