Το μετέωρο βήμα

το-μετέωρο-βήμα-652009

Ακολούθησε το Ποτάμι. Με τρεις διαφορετικές γραμμές, αφού απώλεσε έναν βουλευτή, που έγινε και ο μοιραίος άνθρωπος (Σπ. Δανέλλης), που διατήρησε στη ζωή την Κυβέρνηση, έμεινε «κουτσό» και ενδεχομένως να καταστεί ακόμη πιο λειψό το επόμενο διάστημα, αφού εντός του κόμματος κυριαρχούν τρεις διαφορετικές τάσεις όσον αφορά στην ψήφιση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών τελικά μπορεί να αποδειχτεί το μετέωρο βήμα… για το μισό πολιτικό σύστημα, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες μέρες από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με φόντο την κύρωσή της από τη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρχικά ήταν οι ΑΝΕΛ, που έχουν σχεδόν διαλυθεί, αφού ο Πάνος Καμμένος είδε τους μισούς βουλευτές και τα στελέχη του να τον «αδειάζουν» και να μένουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι για να κρατήσουν τα υπουργεία που ήδη έχουν και άλλοι γιατί ευελπιστούν να έχουν στον επικείμενο ανασχηματισμό και τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του.

Ακολούθησε το Ποτάμι. Με τρεις διαφορετικές γραμμές, αφού απώλεσε έναν βουλευτή, που έγινε και ο μοιραίος άνθρωπος (Σπ. Δανέλλης), που διατήρησε στη ζωή την Κυβέρνηση, έμεινε «κουτσό» και ενδεχομένως να καταστεί ακόμη πιο λειψό το επόμενο διάστημα, αφού εντός του κόμματος κυριαρχούν τρεις διαφορετικές τάσεις όσον αφορά στην ψήφιση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο,τι και να γίνει, είναι σίγουρο ότι οι δρόμοι ορισμένων είτε τώρα, είτε λίγο αργότερα θα χωρίσουν για πάντα.

Και έφτασε το πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ. Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην υπάρξει κομματική πειθαρχία, ακατανόητη κατά πολλούς από τη στιγμή που η ίδια τάσσεται κατά της συμφωνίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αφήνει κάθε περιθώριο στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ανοίξει μύτη. Και αντί η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να σπεύσει να προλάβει όλο αυτό, έχει τώρα να πονοκεφαλιάζει και για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος όπως λένε όλες οι πληροφορίες στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» θα μιλά θετικά για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί και ο απόηχος για την τυχαία κοινωνική συνάντηση Φώφης και Τσίπρα στο σπίτι του Αντ. Λιβάνη, δεν χρειάζεται πολύ για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι τα πράγματα στο ΚΙΝΑΛ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα. Ειδικά αν πράγματι το εννοεί όταν λέει ότι θέλει να αποτελέσει τον τρίτο πόλο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου