Κυβέρνηση πόρρω απεχούσης της πραγματικότητας

κυβέρνηση-πόρρω-απεχούσης-της-πραγμα-654502

Πρόωρες εκλογές σημαίνουν τερματισμό της φάσης αναμονής και της αμφιβολίας που επικρατεί στον επενδυτικό κόσμο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβίζουν όποιον επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει και πάλι σε μια κανονικότητα

Κοινοβουλευτικές ομάδες υπό διάλυση, «μεταγραφές» της τελευταίας στιγμής και εξπρές διαδικασίες ψήφου εμπιστοσύνης μόνο και μόνο για να παραμείνει η κυβέρνηση λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Ακόμη και οι ίδιοι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πιστεύουν ότι θα μακροημερεύσουν στην κυβέρνηση, αφού είναι προφανές ότι με μία «παρδαλή πλειοψηφία» των 151 βουλευτών δεν μπορεί να πάει μακριά πολύ ακόμη το κυβερνητικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει fast track τη συμφωνία των Πρεσπών τις επόμενες μέρες, εν μέσω οξύτατων πολιτικών αντιδράσεων και μίας κοινωνίας στα «κεραμίδια», είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία, όπως λένε οι αναλυτές που βλέπουν ήδη ότι η πολιτική αβεβαιότητα κάνει κακό. Και είναι απολύτως λογικό να δυσχεραίνεται μέρα με τη μέρα το κλίμα, εξαιτίας των όσων διαδραματίζονται στο εσωτερικό και έχουν άμεσο αντίκτυπο στο εξωτερικό.

Για αυτό και όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η είδηση ότι οι εξελίξεις των ημερών δύναται να φέρουν πιο κοντά την ημέρα των εθνικών εκλογών, που είχαν διά στόματος πρωθυπουργού τοποθετηθεί χρονικά τον Οκτώβρη κατά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του, μόνο ως πάρα πολύ καλή μπορεί να ερμηνευτεί. Και αυτό γιατί η απέραντη προεκλογική περίοδος είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή αμφιβολίας για τους υποψήφιους επενδυτές, που σήμερα τρέμουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, απέναντι σε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με καχυποψία την ιδιωτική πρωτοβουλία αφενός και αφετέρου τορπιλίζει την πολιτική σταθερότητα, με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.

Πρόωρες εκλογές σημαίνουν τερματισμό της φάσης αναμονής και της αμφιβολίας που επικρατεί στον επενδυτικό κόσμο. Οι πρόωρες εκλογές μόνο ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται. Και σε καμία περίπτωση δεν φοβίζουν όποιον επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει και πάλι σε μια κανονικότητα. Πραγματική και όχι αυτή που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση πόρρω απεχούσης της πραγματικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου