ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλής μεταφορά δύο σκιέρ που τραυματίστηκαν στο Χιονοδρομικό

ασφαλής-μεταφορά-δύο-σκιέρ-που-τραυμα-659967

Συναγερμός σήμανε χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όταν σε δύο διαδοχικά συμβάντα πτώσης σκιέρ, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, δοκιμάστηκαν και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία τα αντανακλαστικά, όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς τους με ασφάλεια εκτός πιστών, προκειμένου αρχικά να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα να διακομιστούν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Ειδικότερα, μία γυναίκα και ένας άνδρας κάνοντας σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά. Τα δύο συμβάντα σημειώθηκαν με διαφορά αρκετής ώρας μεταξύ τους, ωστόσο χρειάστηκε να επιστρατευθούν εκτός από το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, που συνέδραμαν ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια οι τραυματίες σκιέρ, από τις πίστες που έπεσαν αρχικά στο ιατρείο του Χιονοδρομικού και έπειτα στο Νοσοκομείο Βόλου για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα σκιέρ απολάμβανε το αγαπημένο της σπορ στην πίστα Πανόραμα, όταν γλίστρησε με τα σκι της και χτύπησε στο γόνατο. Μεταφέρθηκε με φορείο αρχικά στο ιατρείο του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπου την εξέτασε ο γιατρός του Χιονοδρομικού. Αμέσως δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου όπου είχαν ήδη ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι γιατροί για να την παραλάβουν.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη πτώση σκιέρ, αυτή τη φορά στην πίστα Ιάσων. Ο άνδρας που έπεσε επίσης τραυματίστηκε στο γόνατο, αλλά πιο ελαφριά.

Και στο δεύτερο συμβάν, χρειάστηκε να συνδράμει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων στη μεταφορά του τραυματία από το βουνό στο πάρκινγκ, σε συνεργασία με το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου.

«Η συμβολή των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην επιχείρηση μεταφοράς και των δύο τραυματιών», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους της Διοίκησης της «Κενταύρων Ορος» ο Γρηγόρης Ιγγλέσης, που προσωπικά ο ίδιος μαζί με το προσωπικό του Χιονοδρομικού έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση μεταφοράς των δύο τραυματισμένων σκιέρ.

Κοσμοσυρροή για σκι

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου επικράτησε από νωρίς το πρωί το αδιαχώρητο καθώς δεκάδες σκιέρ ανέβηκαν στις Αγριόλευκες για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ. Υπολογίζεται πως μόνο χθες κόπηκαν περίπου 700 εισιτήρια, ενώ συνολικά μαζί με τους επισκέπτες που βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό για καφέ, εκτιμάται πως ο κόσμος που πέρασε την Κυριακή του απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο στην κορυφή του βουνού των Κενταύρων ξεπέρασε τα 1.200 άτομα.

Οπως έγινε γνωστό το Χιονοδρομικό Κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό και σήμερα Δευτέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου