ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μπαράζ αγωγών για αναδρομικά

νέο-μπαράζ-αγωγών-για-αναδρομικά-662437

Βγήκαν εκτός υπηρεσίας… με μειωμένες αποδοχές μέχρι και 350 ευρώ

Ετοιμάζεται μπαράζ αγωγών για αναδρομικά και από νέους συνταξιούχους ειδικά του Δημοσίου, που βγήκαν εκτός υπηρεσίας με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Οι περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές φτάνουν μέχρι τα 350 ευρώ τον μήνα για υπαλλήλους με προϋπηρεσία 35 χρόνων, γεγονός που «σπρώχνει» πολλούς στη λύση των προσφυγών για να διεκδικήσουν επιστροφή αναδρομικών, όπως έκαναν συνάδελφοί τους που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι τελικά δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στις συντάξεις το 2019, αποτελεί για την παραπάνω κατηγορία συνταξιούχων απλά μία «ασπιρίνη», αφού μπορεί να διασώζονται και οι προσωπικές διαφορές που έλαβαν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Μάιο του 2016 έως και το τέλος του 2018, λόγω της μεταβατικής περιόδου που προέβλεπε αρχικά ο νόμος Κατρούγκαλου, οι μειώσεις όμως που έχουν υποστεί οι νέοι συνταξιούχοι από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα φτάνουν το 40%, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που για λίγες μέρες έχασαν τη δυνατότητα να πάρουν τη σύνταξη που υπολόγιζαν εξαρχής και άλλοι που η μείωση που είχαν στις συντάξεις που πήραν στα χέρια τους ξεπερνούσε τα 380 και 400 ευρώ», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

«Ο νόμος δεν παίρνει καμία βελτίωση. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί, μαζί με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως «είναι υποκριτικό την ώρα που οι νέοι συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, να πανηγυρίζεται εκ μέρους του υπ. Εργασίας ότι διασώθηκαν οι συντάξεις από μία ακόμη μείωση το 2019, με την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου