Ολα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

ολα-τα-σενάρια-παραμένουν-ανοιχτά-666145

Ολα θα εξαρτηθούν από το πότε θα επισημοποιηθεί το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με τους δεύτερους να κινούνται πλέον σε τροχιά διάλυσης μετά τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί «αδειάζουν» τις τελευταίες ώρες τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, λοξοκοιτώντας προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι πλέον ολοφάνερο

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο στρατόπεδο των δύο κυβερνητικών εταίρων δεν αποκλείεται να δρομολογήσουν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με φόντο το Σκοπιανό.

Η συμφωνία των Πρεσπών και η επικείμενη κατάθεσή της προς κύρωση στη Βουλή είναι προφανές ότι μπορεί να καταστεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από χθες άρχισαν να διακινούνται για μία ακόμη φορά εκλογικά σενάρια και ημερομηνίες περί προσφυγής στις κάλπες μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα με το ένα σενάριο και τον Μάιο σύμφωνα με ένα δεύτερο εξίσου ισχυρό σενάριο.

Ολα θα εξαρτηθούν από το πότε θα επισημοποιηθεί το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με τους δεύτερους να κινούνται πλέον σε τροχιά διάλυσης μετά τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί «αδειάζουν» τις τελευταίες ώρες τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, λοξοκοιτώντας προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι πλέον ολοφάνερο.

Οσοι διαχωρίζουν τη θέση τους και σπεύδουν… να βρουν αίφνης και ωφέλειες στη συμφωνία των Πρεσπών ή επικαλούνται ότι η ανάληψη χαρτοφυλακίου ήταν επιλογή του πρωθυπουργού (βλέπε Χρυσοβελώνη), είναι προφανές ότι βάζουν πάνω από όλα την πολιτική τους επιβίωση και το πώς θα εξασφαλίσουν το «διαβατήριο» για να μπορούν να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους στη Βουλή. Βλέποντας λοιπόν πως οι δημοσκοπήσεις δεν τους ευνοούν τόσο και ότι ενδεχομένως θα είναι εκτός Κοινοβουλίου, δεν θα έλεγαν «όχι» να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βέβαια εξυπακούεται ότι θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της Κουμουνδούρου, που προς το παρόν επιμένει να διαμηνύει ότι «δεν φοβάται και ότι έχει εξασφαλισμένους τους 151 βουλευτές για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών», θέλοντας να εδραιώσει την αίσθηση ότι μπορεί να κυβερνήσει με by pass. Αντιλαμβάνεται όμως ο οποιοσδήποτε, πως ένα τέτοιο σενάριο είναι θνησιγενές και ότι πολύ δύσκολα μπορεί να περπατήσει… ακόμη και αν υπάρξουν πρόθυμοι βουλευτές από άλλα πολιτικά σχήματα (Ποτάμι, ΚΙΝΑΛ, ανεξάρτητοι), που θα θελήσουν να δώσουν χείρα βοήθειας ειδικά σε ένα εθνικό θέμα όπως το Σκοπιανό, για το οποίο η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι στα «κεραμίδια».

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τα προαναφερθέντα, οι επόμενες μέρες θα έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου