ΤΟΠΙΚΑ

Οι κάλπες φέρνουν τον Σκουρλέτη στον Βόλο

οι-κάλπες-φέρνουν-τον-σκουρλέτη-στον-β-670143

Δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές στην ατζέντα του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματοςΓιατί «ΗΑυγή» ξέχασε την υποψηφιότητα Αποστολάκη στον Δήμο Βόλου

Επίσκεψη στον Βόλο προγραμματίζει μέσα στον Ιανουάριο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο γραμματέας της ΚΕ θα είναι ο βασικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος τοπικά, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η έλευση Σκουρλέτη στη Μαγνησία, όπως εκτιμούν στελέχη της τοπικής οργάνωσης, αποκτά βαρύνουσα πολιτική σημασία καθώς ο έχων το γενικό πρόσταγμα στην Κουμουνδούρου, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία το σχέδιο δράσης του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, δηλαδή δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.

Ωστόσο την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ σε χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Αυγή» γίνεται ευρεία αναφορά στις δημοτικές εκλογές και παρατίθενται ονόματα υποψηφίων δημάρχων σε μία σειρά από Δήμους της Αττικής και της υπόλοιπης επικράτειας που θα στηριχτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μνεία στον Δήμο Βόλου και στην υποψηφιότητα Ιάσονα Αποστολάκη, παρότι έχει ανακηρυχθεί επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», που έχει πολιτική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, από τις 15 Δεκεμβρίου.

Στελέχη του κόμματος τοπικά που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απέδωσαν τη μη αναφορά στην υποψηφιότητα Αποστολάκη στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ σε παράλειψη της εφημερίδας « Η Αυγή».

Επιχείρησαν μάλιστα να υποβαθμίσουν το όλο θέμα, τονίζοντας πως «θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα ρεπορτάζ για τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Αριστεράς», χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να απαντήσουν και στον επιπλέον προβληματισμό που υπάρχει μεταξύ μερίδας μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, για το γεγονός ότι η ΝΕ του κόμματος τοπικά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στη στήριξη του Ιάσονα Αποστολάκη στον Δήμο Βόλου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, στελέχη του κομματικού μηχανισμού που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αποκρίθηκαν πως «αυτό θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο», εξηγώντας πως «στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Αποστολάκη ώστε να συγκροτήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει τη σφραγίδα μόνο του κυβερνώντος κόμματος», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου