Η αγωνία της κάλπης οδηγεί σε σφάλματα

η-αγωνία-της-κάλπης-οδηγεί-σε-σφάλματα-673966

Μπορεί στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι άλωσαν το δημόσιο, κάνει όμως ακριβώς το ίδιο. Αντιγράφει εκείνους που κατηγορούσε και δημιουργεί τον δικό του κομματικό στρατό

Η αγωνία της κάλπης και τα αρνητικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό σε συνάρτηση με την αλλοπρόσαλλη στάση του κυβερνητικού εταίρου, οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ να πολιτεύεται με όρους καθαρά προεκλογικούς το τελευταίο διάστημα.

Η επιλογή όμως αυτή οδηγεί σε τραγικά λάθη, τα οποία στρέφονται εις βάρος των πολιτών, όπως στην περίπτωση της προκήρυξης (δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ) για την πρόσληψη μόνιμου επικουρικού προσωπικού σε φορείς Υγείας.

Παρασυρμένοι οι κυβερνώντες από τον διακαή πόθο να δημιουργήσουν τον δικό τους κομματικό στρατό, δεσμεύτηκαν ότι θα μονιμοποιήσουν τους υπάρχοντες συμβασιούχους που απασχολούνται ως επικουρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την ίδια ώρα όμως επειδή ήθελαν να διευρύνουν το πελατολόγιό τους υπολόγιζαν στους ανέργους που θα έσπευδαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για να εξασφαλίσουν μία θέση στο δημόσιο.

«Καλή πελατεία» ενόψει εκλογών σκέφτηκαν στο υπουργείο Υγείας, όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μόλις αποκαλύφτηκε ότι με τη μοριοδότηση που προβλεπόταν… οι περισσότεροι νυν επικουρικοί θα βρίσκονταν εκτός διαγωνισμού, έκαναν στροφή 180 μοιρών αντιλαμβανόμενοι το πολιτικό κόστος και «πάγωσαν» την προκήρυξη.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η κυβέρνηση «παίζει» με τον πόνο ανέργων. Το έκανε και πριν από τα Χριστούγεννα με τους εκπαιδευτικούς, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει 15.000 προσλήψεις, παραδομένος πλέον στο ρεύμα των προεκλογικών υποσχέσεων και με το βλέμμα στραμμένο σε ένα κοινό που αφορά σε τουλάχιστον 136.000 εκπαιδευτικούς, που κάθε χρόνο κάνουν αίτηση και ζουν με την αγωνία αν θα αναλάβουν μια θέση αναπληρωτή στην Εκπαίδευση.

Τα δύο παραπάνω παραδείγματα ανάγονται στο «εμπόριο ελπίδας» που κάνει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση προσβλέποντας σε καλύτερη μεταχείριση εκ μέρους των πολιτών όποτε γίνουν εκλογές.

Και το δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε τον «καλύτερο εκλογικό πελάτη» των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Δυστυχώς, αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Μπορεί στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι άλωσαν το δημόσιο, κάνει όμως ακριβώς το ίδιο. Αντιγράφει εκείνους που κατηγορούσε και δημιουργεί τον δικό του κομματικό στρατό.

Για τον ιδιωτικό τομέα βέβαια κουβέντα. Εκεί που θα έπρεπε να πέσει το βάρος και να δοθούν κίνητρα και ώθηση για να δημιουργηθούν παραγωγικές θέσεις εργασίας τσιμουδιά. Σκόρπιες και ανερμάτιστες υποσχέσεις για το «θεαθήναι», αλλά στην πράξη τίποτα.

Ετσι όμως η πραγματική οικονομία δεν πρόκειται να ανασάνει. Ενδεχομένως μάλιστα να ξανακυλήσει σε αχαρτογράφητα νερά και αυτό θα είναι εφιαλτικό μετά από 8 χρόνια κρίσης και μεγάλων θυσιών. Ας το σκεφτούν καλά πριν συνεχίσουν στην ίδια λανθασμένη ρότα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου