Προεκλογικά παιχνίδια με προσλήψεις

προεκλογικά-παιχνίδια-με-προσλήψεις-683090

Το ερώτημα ωστόσο είναι σαφές: «Σκάνδαλα και παροχές» αρκούν στην κυβέρνηση στην πορεία προς τις κάλπες για να αποφύγει ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, όπως τουλάχιστον προεξοφλούν μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσει

Τη συνταγή του παλαιού δικομματισμού, που, όπως έχει καταγγελθεί, γιγάντωσε το πελατειακό κράτος με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα επιστρατεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παίξει τα εκλογικά παιχνίδια του, τάζοντας με τη σειρά του λαγούς με πετραχήλια και αθρόες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία.

Μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργικού συμβουλίου είναι σαφές πως – παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου περί εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 – ήδη ο Αλ. Τσίπρας έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ετοιμότητας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Την προεκλογική «καμπάνια» προδίδει εν πολλοίς ο ίδιος ο δημόσιος λόγος του πρωθυπουργού, ο οποίος τις τελευταίες μέρες προβαίνει σε εξαγγελίες μαζικών προσλήψεων, αλλά και διανομή παροχών.

Βήμα – βήμα στήνεται το προεκλογικό σκηνικό. Κεντρικός στόχος του σχεδίου προφανώς να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαμένη δυναμική του.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τη ΔΕΘ και μετά η κυβέρνηση μοιράζει χρήμα και… προσλήψεις, ενώ παράλληλα εντείνει την πόλωση και τον διχαστικό λόγο απέναντι στην αντιπολίτευση.

Είναι η γνωστή συνταγή που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις που βρίσκονται σε καθοδική πορεία και στοχεύουν στη συσπείρωση της βάσης τους, ώστε τα ποσοστά τους να μη συρρικνωθούν και άλλο.

Ταυτόχρονα με τις προσλήψεις άνοιξε και ο… κουμπαράς. Aπό τη μία φορτώνουν το δημόσιο με προσλήψεις, φουσκώνουν τις δημόσιες δαπάνες και από την άλλη αδιαφορούν για τη φορολογική εξόντωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει τους πολύ υψηλούς τόνους στην πολιτική σκηνή, για αυτό και σύσσωμο το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν το κρύβει ότι είναι διατεθειμένο να φτάσει την κόντρα στα άκρα.

Θέλουν να πολώσουν το κλίμα επενδύοντας στη σκανδαλολογία για αυτό και στήνουν «πολιτικές αρένες».

Το ερώτημα ωστόσο είναι σαφές: «Σκάνδαλα και παροχές» αρκούν στην κυβέρνηση στην πορεία προς τις κάλπες για να αποφύγει ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, όπως τουλάχιστον προεξοφλούν μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου