ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναδίπλωση

αναδίπλωση-684323

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών του ΕΣΠΑ θα ανανεωθούν για ακόμη δέκα μήνες. Ακόμη και έτσι, θα είναι δύσκολο να σηκώσουν το βάρος τα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως και να έχει, οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη και όχι εμπλοκή σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση», ήταν το σχόλιο που ανήρτησε στο προσωπικό του fb ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Παύλος Μαλινδρέτος. Η τελευταία αποστροφή (περί αντιπαράθεσης) αποτελεί στροφή 180 μοιρών για τον κ. Μαλινδρέτο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση για δύο λόγους. Πρώτον θέλει να κρατήσει μία πατινή. Μπορεί να έσπευσε να συνταχθεί με τον κ. Δραμητινό, παρέχοντας και ο ίδιος διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προκύψουν κενά στο Ογκολογικό, ανησυχεί ότι μπορεί να εκτεθεί, αν δεν καλυφτούν τα κενά εγκαίρως.

Και δεύτερον διότι κατάλαβε πως η συνδικαλιστική κόντρα που έχει με τον κ. Ρήγα, γιατί ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαυτούρα, δεν τον ευνοεί, όσο υπάρχουν πράγματι ασθενείς, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση καρκινοπαθείς που βγαίνουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν τη θεραπεία τους απρόσκοπτα χωρίς κενά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δέχτηκε σφοδρή επίθεση μέσω των social media από τον κ. Ρήγα για τα όσα υπαινίχτηκε σε βάρος του, με επιχειρήματα τα οποία δεν βγήκε να αντικρούσει.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου