Οι παροχές και η Πολιτεία

οι-παροχές-και-η-πολιτεία-687521

Η ανταποδοτικότητα ως προς την υποστήριξη και την παροχή οικονομικής βοήθειας στους χειμαζόμενους πολίτες δεν υφίσταται, διότι δέκα πληρώνουν, ένα παίρνουν πίσω

Πολικές θερμοκρασίες και όμως αυτό δεν εμπόδισε δεκάδες ανθρώπους να ξεροσταλιάζουν στο κρύο μπροστά από τα ΑΤΜ χθες και προχθές για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα.

Δεν ξέρω ποιον μπορεί να ικανοποιεί αυτή η εικόνα, πολλώ δε μάλλον ποιον τιμά η θέα ανθρώπων να περιμένουν στην «ουρά» προκειμένου να πληρωθούν. Θα μου πείτε στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ξεροσταλιάζουν στις «ουρές», συνήθως μάλιστα προκειμένου να πληρώσουν και όχι για να πληρωθούν. Αυτό το κοντράστ εικόνων και συναισθημάτων αποτέλεσε και το έναυσμα για το συγκεκριμένο άρθρο. Ήρθε να «κουμπώσει», με τον προβληματισμό που βαραίνει τις καθημερινές σκέψεις του καθένα από όσους, όπως οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, έχουν σταθεί αμέτρητες φορές και για πολλές ώρες υπομονετικά σε μία «ουρά» για να πληρώσουν υποχρεώσεις.

Οπως θα γίνει φυσικά και τώρα. Από την «ουρά» για να πληρωθούν το κοινωνικό μέρισμα, στην «ουρά» για να πληρώσουν δάνεια, ΔΕΚΟ, υποχρεώσεις στην Εφορία και όπου αλλού επιβάλλει το τεφτέρι.

Διότι είναι σαφές για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και των άλλων επιδομάτων, πως από τη μία τσέπη θα μπουν τα χρήματα και από την άλλη θα βγουν. Για αυτό άλλωστε και είναι δύσκολο να βρει κανείς θετικό αντίκρισμα σε τέτοιου είδους παροχές. Οχι μόνο τώρα, αλλά όσες φορές και αν δόθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η ανταποδοτικότητα ως προς την υποστήριξη και την παροχή οικονομικής βοήθειας στους χειμαζόμενους πολίτες δεν υφίσταται, διότι δέκα πληρώνουν, ένα παίρνουν πίσω. Και αυτό ως διαδικασία είναι ό,τι πιο απάνθρωπο μπορεί να κάνει μία ευνομούμενη Πολιτεία προς τους πολίτες. Είναι ένας ωμός εμπαιγμός. Μοιράζουν πέντε παράδες… που λέει και ο λαός για να βουλώσουν στόματα και περιμένουν αυτό να λειτουργήσει ανταποδοτικά στην κάλπη.

Το μεγαλείο του εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ολα κινούνται και λειτουργούν με γνώμονα το πολιτικό όφελος. Λες και δεν είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να επιστρέψει στους πολίτες τις θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να κάνουν ελέω της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Η στρέβλωση είναι προφανής. Οπως επίσης και ο απώτερος στόχος. Είτε σε λίγο διάστημα, είτε αργότερα, θα στηθούν κάλπες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου