ΤΟΠΙΚΑ

Επισπεύδονται οι κρίσεις για ογκολόγο στο Νοσοκομείο Βόλου

επισπεύδονται-οι-κρίσεις-για-ογκολόγ-688777

Μέσα στον Ιανουάριο πολύ πιθανό να αναλάβει καθήκοντα, αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των κρίσεων που θα «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση μόνιμου ογκολόγου στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σε συνδυασμό με τη δημόσια ανάρτηση του ογκολόγου Γ. Ρήγα που χτύπησε εκ νέου «καμπανάκι» για το θέμα.

Χθες οι γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση να κριθούν για να προσληφθούν μόνιμα στο ΕΣΥ και στη συγκεκριμένη ειδικότητα, ενημερώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα περάσουν από συνέντευξη, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία για να προχωρήσει η διαδικασία. Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη διοίκηση του ΓΝΒ είναι πως η διαδικασία βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και νέες καθυστερήσεις, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν από τον περασμένο Μάιο, εκτιμάται πως αρχές Ιανουαρίου είναι εφικτό να αναλάβει υπηρεσία στη Μονάδα ο δεύτερος μόνιμος ογκολόγος.

Επιτάχυνση προσλήψεων ζητά η ΕΙΝΚΥΜ

Θέση στο θέμα πήρε με ανακοίνωσή της και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Η ΕΙΝΚΥΜ επαναλαμβάνει τη θέση της περί πρόσληψης μόνιμων γιατρών και χαρακτηρίζει μεσοβέζικη λύση των επαναπροκήρυξη προσωρινών συμβάσεων. Αποδίδει επίσης ευθύνες στην ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για τις οργανωτικές δυσκολίες που έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει οι κρίσεις μόνιμων γιατρών για αυτό και ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Με φόντο μάλιστα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη δεύτερου μόνιμου ογκολόγου στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών διατυπώνει την άποψη ότι «τμήματα με αυξημένη κίνηση ασθενών, καθώς και τμήματα που εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες είναι αναγκαίο να στηρίζονται κατά προτεραιότητα σε ιατρικό προσωπικό».

«Προξενεί όμως κακή εντύπωση το γεγονός ότι την τελευταία εντελώς στιγμή, όπως αναφέρθηκε για τον επικουρικό ογκολόγο του Νοσοκομείου, ανέκυψε το θέμα της μη λήψης της κανονικής του αδείας. Πιστεύουμε ότι η κανονική άδεια οφείλει να δοθεί στους εργαζόμενους ακόμη και αν τα τμήματα έχουν αυξημένες ανάγκες» συνεχίζει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών, με την ΕΙΝΚΥΜ να σημειώνει επίσης πως «το δικαίωμα της κανονικής άδειας είναι ιερό για όλους τους εργαζόμενους και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να το καταπατήσει». Ζητά μάλιστα να γίνει άμεσα έλεγχος από τους υπεύθυνους, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, διοικητή Νοσοκομείου, ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας, εάν έχει παραβιαστεί η κανονική άδεια των επικουρικών γιατρών και να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες, λέγοντας εν κατακλείδι: «Το Υπουργείο Υγείας και η ΥΠΕ πρέπει να σταματήσουν να αργοπορούν. Καλούμε όσους ευθύνονται να αφήσουν τις υπεκφυγές και να ελέγξουν άμεσα τυχόν παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου