ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Bravo» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

bravo-στην-περιφέρεια-θεσσαλίας-691240

Με το βραβείο της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο «Bravo Sustainability Awards» τιμήθηκε χθες το απόγευμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο της «Ψηφιακή Προβολή των Μετεώρων και του Ολύμπου».

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο «Bravo Sustainability Dialogue» με θέμα «Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής: Νέα μοντέλα ανάπτυξης – Συνεργασίες – Πολιτική προστασία», κάλεσε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Μεσοχώρα και Συκιά.

«Μ’ αυτά τα δύο υδροηλεκτρικά, η χώρα μας μπορεί να έχει «καθαρή» ενέργεια που καλύπτει τις ανάγκες των Ιονίων Νήσων για έναν ολόκληρο χρόνο», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και παρουσίασε συνοπτικά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το περιβάλλον, εκτιμώντας ότι η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της Αυτοδιοίκησης θα αυξηθεί «αν απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της από τον σφιχτό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου